Posti hylkii kesäasukkaita

Posti on aloittanut tehokampanjansa kesäpaikkakuntalaisia ja maaseutua vastaan. Soitto paikallisen postin jakeluesimiehelle kertoo siitä karua tarinaansa.

Jokainen yrittäjä, jokainen maaseudun vakiasukas odottaa kesää ja kesäasukkaita, elämää, kuin kuuta nousevaa pitkän yksinäisen talven jälkeen. Maaseutupaikkakuntien asukasluvut moninkertaistuvat.

Kesä on aikaa jolloin kaupat ja yrittäjät keräävät varantonsa, sen pesämunan, jolla pyritään säilyttämään ne vähätkin palvelut vakiasukkaille myös karuina ja hiljaisina talvikuukausina.

Palveluja ja tarjouksia mainostetaan, vaan ei postin avulla. Postin johto on kerrotun mukaan linjannut kesäasukkaat ulos kaikesta ilmaisjakelusta.

Kesäasukkaan on turha odottaa ilmaisjakelulehtiä tai paikallisten kauppojen tarjouksia muun postinsa jakelun mukana. Vakiasukkaan postilaatikkoon ne kyllä tippuvat, mutta viereisen kesäasukkaan postilaatikkoon niiden pudottaminen on kielletty.

Postin virkamiespohjainen johto käskytyksellään haluaa ilmeisen tehokkaasti näivettää maaseudun yrittäjyyden ja kaupat erittäin rankalla jakelupoikotillaan. Vika ei suinkaan ole postinjakajassa, vaan postin ylimmässä käskyttävässä johdossa.

Olisiko Kuntaliitolla, Suomen Yksityisyrittäjien Liitolla, Kaupan liitolla sekä maaseudun vakiasukkailla syytä ryhtyä toimiin postin harjoittamaa maaseudun ja maaseudun yrittäjien näivettämiskamppanjaa vastaan tuntemiensa kansanedustajien ja ministereiden avustuksella?

Täällä Kuhmoisissa kesäasukkaan esimerkiksi on turha odottaa postilaatikkoonsa ennen niin tuttua Vekkaria tai paikallisen lähiympäristön kauppojen tarjouksia.

Sama kohtalo, kerrotun mukaan, on koko Suomen kesäasukkailla.

Olen huolissani koko maaseudun ja maaseudun yrittäjyyden puolesta.

Osku Puukila

Kuhmoinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.