Puhujia riittää

Asiat voisivat olla toisin, jos niihin ja niiden toteuttamiseen ei sotketa liikaa politiikkaa, sanan negatiivisessä muodossa. Katsokaas, kun ihan terve maalaisjärki riittää ja periksi antamisen taito, taito kuunnella toisen ideoita ja olla niiden puolella, jos tarve vaatii, kuin myös vastaan, jos oma aate ei niitä tue.

Mutta jos ollaan nykyisellä puoluekuri- tai kurittomuuslinjalla, niin kertokaa kuinka paljon tämä kunnioittaa yksilöä? Kun pitää olla yhtä mieltä tai "savustetaan ulos", niin eikös siinä ajatella puolueen etua eikä ihmisten, yksinkertaista vai onko se liian yksinkertaista.

Toinen merkittävä asia on, mistä gallupeissa oli kesällä, että yli 50 prosenttia pitää hyvää esiintymistaitoa yhtenä tärkeimpänä seikkana kunnallisvaaliehdokasta valittaessa. Suurin osa kansasta on taasen hieman hiljaisempaa sorttia ainakin julkisesti, mutta takanapäin sitten kyllä puhutaan, mikä ei huono asia olekaan, näin kuulee todellisen kansan mielipiteen.

Mielestäni idearikkaus ja aloitteellisuus tulisi olla tärkeämpää. Itse kuulun tähän enemmistöön, "jossa teoista viisaus tunnetaan" ja "sanoista tekoihin". Kyllä puhujia riittää, vaikka äänestäisit hieman hiljaisemman kaverin kaupunginvaltuustoon.

Nykyisessä pinnallisessa meiningissä ei usein tule ajatelleeksi vähä-osaisia, tärkeintä että itsellä on asiat hyvällä mallilla. Tämä on karu totuus, jonka kanssa saamme elää. Varkaudet ja kaikki muu turvattomuus kasvavat luokkaerojen mukana.

HARRI ANDERSSON kuntavaaliehdokas (peruss.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Syrjäytyminen juurihoitoon

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.