Puolueet aikeissa törsätä oikein kunnolla Jyväskylässä

Kaupunginhallituksessa edustettuna olevat puolueet Jyväskylässä ovat aikeissa käyttää rahoja omien etujensa ajamiseen talousvaikeuksien keskellä riutuvassa kaupungissa.

Samalla kun terveysasemat, kirjastot ja muut lähipalvelut ovat jatkuvasti vaakalaudalla ja henkilöstöä piinataan yt-neuvotteluilla, ovat puolueet päättäneet käyttää kymmeniä tuhansia poliitikkojen palkkioihin.

Kaupunginhallituksen esityksessä ensi vuoden budjetiksi esitetään käytettäväksi 66 000 euroa hallituksen yksimielisellä päätöksellä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien palkallisuuteen. Palkallisuutta on perusteltu muun muassa sillä, että puheenjohtajien tehtäviin menee paljon aikaa.

Tällä hetkellä tehtävien hoidosta maksetaan vuosipalkkioita, kokouspalkkioita sekä ansiomenetysten korvauksia. SKP:n mielestä ne ovat riittävä korvaus luottamustehtävien hoidosta.

SKP vastustaa ainoana puolueena kaupunginvaltuustossa lisärahan osoittamista luottamushenkilöiden palkallisuuteen ja on aikaisemmin ehdottanut myös valtuuston ryhmärahoista luopumista, jotta näyttäisi esimerkkiä säästämisessä.

Kaikki liikenevät varat tulee käyttää peruspalveluihin ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Sami Markuksela

FM, sosiaalityön opiskelija

kansanedustajaehdokas (komm.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.