Puolustamme muiden hylkäämiä

Puheenjohtaja Juha Ruotsalainen listasi (Ksml 5.6.) joukon perussuomalaisten kansanedustajien mielipiteitä ja väitti niiden olevan eduskuntaryhmän ja jopa puolueen kannanottoja. Tätä ne eivät tietenkään ole vaan yksittäisten edustajien ajatuksia.

Totesin (Ksml 2.6.), että perussuomalaisten tehtävänä on hoitaa niitä asioita ja puolustaa niitä henkilöstöryhmiä, joita ns. vanhat puolueet ja ammattiyhdistysliike eivät hoida. Puhun kokemuksesta pitkäaikaisena JHL:n (ent. KTV) jäsenenä.

Viestintäalaa edustava Ruotsalainen voi tutkia puheenvuoroani eduskunnassa 15.11. 2011. Siitä selviää, mitä mieltä minä ja perussuomalaiset olimme mieltä hallituksen esityksestä (HE 52/2011) arvonlisäveron 9 prosentin verokannan ulottamisesta myös sanoma- ja aikakausilehtien tilauksiin.

Siinä luotiin lukkoon arvolisäverolla kikkailu tuleviksi vuosiksi. Hävisimme asian, koska myös ay-liikkeeseen kuuluvat demarit ja vasurit ajoivat asiaa porvarien kanssa.

Meillä ei ole mitään mediaa vastaan. Päinvastoin julkaisemme jopa maksullisia ilmoituksia kertoaksemme viestimme kansalaisille.

Onko ikäsyrjintää lisäävää se, että viimeksi tämän vuoden huhtikuussa kyselimme Lipposen hallituksen leikkaaman kansaneläkkeen pohjaosan perään, joka luvattiin palauttaa eläkeläisille. Ammattiyhdistysliike ei ole tätäkään vaatinut.

Vaatimuksia ei ole myöskään kuulut ns. taitetun indeksin poistamisesta, vaikka eduskuntavaalien alla ay-liikkeiden edustajat sitäkin äänekkäästi vaativat. Perussuomalaiset ovat sentään tehneet parikin lakialoitetta asian puolesta.

Olemme myös vaatineet, että hallituksen olisi tuettava suomalaista työtä antamalla vakuuksia ja takauksia suomalaisille yrityksille eikä Etelä-Euroopan hulttiomaille. Osa ay-liikkeen edustajista on ollut samaa mieltä, eivät kaikki.

Perussuomalaiset ottivat välikysymyksessään esille myös hallituksen nuivan suhtautumisen Laukaan Vihtavuoren Eurenco ruutitehtaan säilymiseen. Tässäkin olisi tarvittu ay-liikkeen voimakkaampaa tukea hallituksen demarien pään kääntämiseksi.

Perussuomalaiset vastustivat myös Puolustusvoimien ruokahuollon yksityistämistä, jossa naisvoittoisen työntekijäjoukon palkat alenivat 200–300 euroa kuukaudessa. Tukea ei saatu edes JHL:n jäsenkuntaan kuuluvilta hallituspuolueiden edustajilta.

Onko kansalaisten perusoikeuksia riistävää toimintaa sekin, kun olemme lakialoitteellani eduskuntaryhmänä vaatimassa Suomen yli puolelle miljoonalle vammaiselle kuuluvia oikeuksia?

Minäkin äänestin hallituksen esitystä vastaan vuosiloman karenssiasiassa. Kyse oli myös siitä, että se koetaan melkoiseksi rasitteeksi nimenomaan pienyrityksissä. Minusta on parempi, että pienienkin säästöjen turvin yritykset kykenevät työllistämään henkilöstönsä vuoden ympäri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

Lyhyet

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.