Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Hannu Luotola, entinen sotilas, kyseli (KSML 4.7.) laajakaistakommenttini (KSML 24.6.) perään. No, ensimmäistä kertaa hän ei ollut tämän kunnille tärkeän laajakaista-asian kimpussa.

Viestini oli ja on, että puheena olevat keskisuomalaiskuntien lakisääteiset laajakaistahankkeet eivät ole saaneet valtiolta sitä kohtelua, minkä ne olisivat ansainneet.

Force major -seikat huomioon ottaen Traficomin, viime kädessä maan hallituksen, olisi todella tullut löytää mahdollisuudet hakijoille myönteiseen tulkintaan. Jos laki ei olisi taipunut, sitä olisi voinut muuttaa. Enkä todella usko, että Euroopan unionin kilpailu-/ valtiontukiviranomaiset olisivat asettaneet asialle esteitä. Jo kerran lakia toki muutettiinkin, mutta laajakaistan toteuttamiseen hidastellen lähteneiden kuntien eduksi.

 

En minä emmekä me kaikki Keski-Suomen ja vähän muidenkin maakuntien kansanedustajat, jotka ajoimme asiaa viime vaalikaudellakin, vaatineet ketään lainvastaisuuksiin. Sellaisen laillisen ratkaisun hakeminen, jolla ao. kunnille olisi tehty oikeutta, oli tavoitteemme. Uskon, että tämä on laaja tahto edelleenkin.

Euroopassa rahaa jaetaan nyt valtavan väljin valtiontukisäännöin sitä tarvitseville yhteisöille, muun muassa laajakaistahankkeille. Toivon edelleen, että Traficom ja viime kädessä liikenne- ja viestintäministeriö ja hallitus voisivat arvioida näiden keskisuomalaishankkeiden kohtelun uudelleen.

Mauri Pekkarinen

europarlamentaarikko (kesk.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.