Puolustusvoimien jalkautuminen tärkeää

Puolustusvoimien Keski-Suomen aluetoimisto järjesti Pihtiputaalla 3.5. hienon ja isänmaallisen maanpuolustusillan kuntalaisille. Valtuustosali oli ääriään myöten täynnä yleisöä, mukana kunnan ylimmän johdon lisäksi kiitettävästi myös nuoria ja naisia.

On kiitettävää, että Puolustusvoimat jalkautuu maakunnan eri osiin kertomaan maamme turvallisuusasioista. Tosiasiat kiinnostavat tavallista kansalaista, asuivatpa he tai olivatpa heidän kotinsa missäpäin Suomea tahansa.

Armeijamme elää ja toimii tätä päivänä avoimena, nykyaikaisena ja kansaamme luottaen. Puolustusvoimat edustavat sekä näkyvää että näkymätöntä mutta ratkaisevan tärkeää osaa suomalaisten turvallisuudesta hyvässä yhteistyössä valtiovallan, poliisin, pelastuslaitosten ja eri tahojen kanssa.

Meistä pidetään yhteisvoimin huolta. Jo perustuslaki antaa meille jokaiselle oikeuden saada nauttia turvallisuuden tunnetta tasa-arvoisesti. Me yhdessä rakennamme teoillamme ja työllämme turvallista Suomea nouseville sukupolville. Tämä työ jatkuu aina.

Keski-Suomen aluetoimiston päällikön, everstiluutnantti Jukka Kentalan puolitoistatuntinen esitelmä maamme turvallisuuteen liittyvistä asioista tilaisuudessamme oli aivan erinomainen. Jokainen sana ja sanoma otettiin vastaan hievahtamattakaan.

Meille puhui mies, ammattisotilas, jolla oli myös sydän mukana sanomassaan. Sotilas ja samalla suuri ihminen, jolla oli tunteet. Hän on aviomies, isä ja isoisä.

Kentala puhui lapsen turvallisuuden synnystä, rakkauden merkityksestä ja ihmisen kasvusta vastuuseen kuin kirkon edustaja. Koskaan en ole eläessäni kuullut näin selkokielistä esitelmöitsijää, joka ei jätä kuulijalleen kuin täydellisen ymmärtämisen ja hyväksymisen vaihtoehdon. Todellista huippuosaamista itse asiastaan, mutta tapa jolla viesti varmuudella ymmärretään oikein, hakee melkein vertaistaan, turhaan.

Myös Puolustusvoimat voivat olla terveellä tavalla nöyrän ylpeitä huippuosaavista ammattisotilaistaan!

”Meidän veteraaneilta saamastamme perinnöstä arvokkain on rauha”, Kentala painotti. Maanpuolustustahto on Suomessa maailman korkeinta tasoa.

Näitä kunniakkaita perinteitä vaalivat kiitettävästi myös kaikki ne reserviläisjärjestöt, joiden työtä Keski-Suomessa arvostetaan aina sotilaskotitoimintaa myöten.

Kentala kävi viikkoa aikaisemmin pitämässä kauniin puheen veteraanipäivän juhlassamme. Näin olemme kuulleet ja myös nähneet, että Puolustusvoimien Keski-Suomen aluetoimisto arvostaa koko maakuntamme alueella järjestettäviä juhlia, tilaisuuksia ja eri tapahtumia.

Tulee lämmin tunne siitä, että myös meitä maaseudulla eläviä ja asuvia kansalaisia arvostetaan.

Alpo-Petteri Kokkonen

res. sotilasmestari

Pihtipudas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pyrstötiainen Hämeenlahdella. Kuva: Marja Mallat

Ilmastoahdistuksen sijaan kaipaan uutisia toivosta

Lyhyet

Tavoitteena tasapuolinen ja tasalaatuinen palvelu

LyhyetMarketin alelaari leluja vaatteita ym kysyin mihin loput menevät jos ei osteta roskiin sanoi myyjä.

Kilometrimaksu olisi rehellisin

Ketä pelottaa ajatus nuorisokoulusta?

Lyhyet

Lyhyet

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.