Puuttuuko meiltä huveja vai sivistystä?

Kovasti on kohua herättänyt kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen julkinen esiintyminen. On sekä kiitelty että moitittu ja jopa ihmetelty vähemmistövaltuutetun puuttumista asiaan. On myös sanottu, että siinäpä rehellinen ja rohkea mielipide. Niin puhuu suomalainen mies suoraan ja koreilematta. Maahanmuuttokriittisyyttä mukamas. Tuollainen puhe ilmentää kyllä lähinnä muukalaisvihaa ja rasismia, suoraan sanottuna.

Entä sitten kun suomalaislapsi sylkee maahanmuuttajalapsen kasvoille, taputetaanko suomalaislasta olalle ja sanotaan: "Sepä oli rohkea veto ja niin hauska"?

Hälyttävää on se, että lehtitietojen mukaan väkivaltaisuus maahanmuuttajia kohtaan on lisääntynyt tämän kevään aikana.

Miksikähän muuten?

Toinen asia on kielirasismi, joka velloo Suomessa nyt. Olisikohan perussuomalaiset siihenkin puhtia pistäneet? Perussuomalaisten ohjelmaanhan kuuluu pakkoruotsin poisto kouluista. Päättäjät voivat tällaisen asian ottaa harkintaan, jos ja kun näkevät tarpeelliseksi.

Mutta tuomittavaa on hyökkääminen ruotsia puhuvien kimppuun sekä sanallisesti että fyysisesti. Ruotsia puhuville on ruvettu ärhentelemään tyyliin "turpa tukkoon, täällä ei ruotsia puhuta." Jyväskylässäkin oli kolme kaveria hyökännyt Kalevi Olinin kimppuun kun tämä oli puhunut ruotsinmaalaisen kanssa ruotsia. (Ksml 10.5)

Ja kuka se julistikaan vappupuheessaan, että häntä oksettaa, jos rkp:läisiä on hallituksessa?

Timo Soini sanoi aiemmin tv-haastattelussa, ettei hän ole rasisti ja että kyllä hän ruotsista tykkää (ja hyvin hän puhuukin ruotsia). Vaan kyllä pomo on yhtä puolueensa kanssa ja jos puolueessa on rasistisia piirteitä kyllä pomo jjoutuu kantamaan samaa leimaa ellei muutosta halua.

Kyllähän täällä maahanmuuttajiin ja suomenruotsalaisiin kohdistuvaa vihamielisyyttä ja kateutta on ollut aiemminkin, mutta nyt se on huomattavasti lisääntynyt. Itsekkyys ja suvaitsemattomuusko ovat suomalaisia perushyveitä nykyään?

Tutkimusten mukaan me suomalaiset asumme maailman parhaassa maassa ja koululaitoksemme on erinomainen, Pisa-testeissä kuulumme maailman kärkeen.

Mitähän meiltä puuttuu? Sivistystäkö? Vai leipää ja sirkushuveja?

RIITTA-LIISA HANGASJÄRVI eläkeläinen Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Lyhyet

Lyhyet

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.