Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ihmetteli kolumnissaan (KSML 14.7.), miksi kaupungin pitäisi kustantaa polkupyörä alle.

Samaa ihmettelen minäkin.

Ei ole mitään rajaa nuorten ja terveiden ihmisten palvomisella ja vaatimuksilla tässä yhteiskunnassa. Asiaa puolustellaan sillä, että nuoret pitää saada liikkumaan. Luoja on antanut meille jalat liikkumista varten, mutta se on varmaan unohtunut tässä yltäkylläisyyden huumassa.

Kaupungin katuja voisi mielestäni ihan hyvin kävellä vaikka kuntoillakseen, jos ei ole varaa ostaa omaa polkupyörää.

Anoin kaupungilta kuljetusapua virkistystarkoitukseen, jotta linja-auton hinnalla voisi ajaa taksilla määrätyn määrän kuukaudessa. Anomus tuli hylättynä liian hyvän kuntoni vuoksi.

Olen 87-vuotias ja kulkenut jo kauan keppien ja rollaattorin kanssa. Minua on leikattu kaikkiaan 15 kertaa, mutta enää ei korkean ikäni ja heikon kuntoni vuoksi ruveta mitään paikkaa korjaamaan, vaikka reuma on vaurioittanut kaikki jäseneni.

Yhtään liioittelematta voin sanoa, että pyörätuoli on seuraava liikkumisen vaihtoehto.

Olen itse ostanut kaikki apuvälineeni, hoidattanut koko ikäni hampaani yksityisesti enkä ole muutenkaan kaupungin apuja juuri tarvinnut. Ja nytkin kadun vain sitä, että rupesin ylipäätään edes anomaan. Toivottavasti kuolen ennen kun rupeankaan apua tarvitsemaan.

Jos minun kuntoni oli liian hyvä kuljetuksen saamiseksi, sellaisen avun voi kokonaan lakkauttaa, koska sen epäämisestä tulee vain paha mieli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Raamattuun ei ole oikotietä

Avaimia Raamatun kohtien oikeaksi kääntämiseksi

Loukkaava puhe ei ole kenellekään sopivaa

Lyhyet

Lyhyet

DI-koulutus tuo mahdollisuuksia

Vierailijakolumni: Matkailua kesä-Suomessa

Lyhyet

Jyväskylän sote-asioihin järkeviä päätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.