Rahan käyttäjä tuntee rajoja

Uutinen Pihtiputaan, Haapajärven ja Pyhäjärven osuuspankkien yhdistämisesityksestä tuli tosi suurena pommina, yllätyksenä pihtiputaalaisille ja varsinkin osuuspankin asiakkaille ja jäsenille.

Meille pihtiputaalaisille on annettu ymmärtää esimerkiksi osuuskuntakokouksissa, että pankin vakavaraisuus on hyvä ja pankki tekee hyvää tulosta ja pystyy hyvin palvelemaan asiakkaitaan toimialueellaan. Mistä nämä fuusiotarpeet nyt ykskaks tulivat?

Op-ryhmän perinteisiä arvoja ovat paikallisuus, yhteistoiminta ja omistajajäsenyys. Niistä syntyy vahva asiakassuhde, nopea päätöksenteko ja aktiivinen toiminta oman paikkakunnan ja talousalueen hyväksi.

Osuuspankin omistajajäsenenä ja entisenä hallintoihmisenä tarvitsen lisää perusteluja pankkifuusiolle.

Eikö hyvässä "iskussa" oleva pankkimme pysty palvelemaan asiakkaitaan riittävällä osaamisella ja resursseilla? Jos peloteltu pankkien fuusioaalto on leviämässä, onko meidän pankkimme oltava ensimmäisten joukossa?

Onko siinä viisautta, että pankkimme liittyisi kolmen maakunnan reuna-alueilla toimivaksi pankiksi?

Asiointiyhteydet ja muutkin sidokset Pyhäjärvelle ja Haapajärvelle ovat tähän asti olleet tosi vähäiset.

Pihtipudas on perinteisesti suuntautunut monissa toiminnoissa Jyväskylään. Yhteistyö Keski-Suomen Osuuspankkiliiton pankkien ja sen suurimman jäsenen Keski-Suomen Osuuspankin kanssa on ollut oikein hyvää ja tasavertaista ainakin minun aikanani.

Rahan käyttäjä tuntee rahan rajat silloin, kun pankin paikallisuus häviää tai heikkenee. Paikallisuuden arviointiin liittyy inhimillistä tunnetta, kotiseuturakkautta. Jopa niin paljon, että joku saattaa harkita rahalaitoksen vaihtamista. Torstaina hallintoneuvostot kolmessa eri pankissa käsittelevät liitosasiaa. Kannattaa kysellä ja ehkä kyseenalaistaa fuusion tarpeellisuus.

Mikäli hallintoneuvosto esittää fuusiota, asian ratkaisu jää maaliskuussa pidettävälle pankin jäsenten osuuskuntakokoukselle.

VÄINÖ KILJALA Pihtiputaan Osuuspankin hallituksen entinen puheenjohtaja Keski-Suomen Osuuspankkiliiton entinen puheenjohtaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Henkilöittäminen on ovela ja suosittu sumutuskeino

Kaksi merkittävää ratsastajaa ja valkoiset hevoset

Otsonikato ei ollut mitään turhaa pelottelua

Lyhyet

Teiden suolaus on lopetettava

Sote-menojen kasvua ei torppaa mikään hallintomalli

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.