Rahastuspajatsot it-bisneksessä on aika saada kuriin

Istuvan pätkähallituksen kuntotestissä (Yle 26.11) puheenjohtaja Sipilä nosti esille mahdollisuuden valtion omaisuuden myymisestä ja rahan käyttämisestä it-investointeihin, jotka kohdistuisivat julkisten it-järjestelmien kehittämiseen.

Meillä on kuitenkin todella masentavia ja tuottamattomia esimerkkejä julkisen sektorin it-investoinneista, jotka eivät ole tehostaneet toimintoja, parantaneet palveluja eivätkä luoneet pysyviä työpaikkoja.

Olemme luoneet verovaroin it-firmoille monia rahastuspajatsoja, joissa on ensin maksettu kehitystyö verovaroin ja samalla luovutettu kaikki immateriaalioikeudet ratkaisut kehittäneille yrityksille niin että pienikin muutos järjestelmään pitää tilata kyseiseltä it-firmalta ilman mahdollisuutta edes aidosti kilpailuttaa.

Julkisen sektorin tehokkuuden ja tehostamisen lisäksi pitäisikin ehkä pohtia sitä, miten tällaiset rahastuspajatsot voisi pysäyttää. Nimenomaan pysäyttää eikä käyttää yhtään enempää – eli tuhlata – kansakunnan yhteistä omaisuutta it-hankkeisiin, joita julkinen sektori ei näytä osaavan ostaa, määritellä eikä oikeuksia omistaa.

Riittäisikö se, että valtiovalta luo mahdollisuudet investoinneille ilman että meidän kansalaisten yhteistä omaisuutta tuhlataan Sipilän mallilla?

Jouko Tossavainen

eCommerce Manager

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Äänestäjien tahdosta viis

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.