Rallipäiväkoti ratkaisee tilanteen

Olen täydestä sydämestäni onnellinen Jyväskylän kaupungin ja Tommi Mäkisen sopimuksesta. Nyt moni kysyy, että miksi? Viime keväänä Puuppolan rehtori soitti, että poikamme ei pääse Puuppolan kouluun syksyllä 2011. Kouluun ei yksinkertaisesti mahtunut kaikkia eppuluokkalaisia, jotka olivat hakeneet lähikouluunsa.

Äitinä ja puuppolalaisten lasten vanhempien edustajana iloitsinkin rallipäiväkotihankkeesta, koska sen myötä koulu saa päiväkodin tilat käyttöönsä heti, eikä kenenkään tarvitse opiskella tai työskennellä väliaikaisissa tiloissa. Päätös takaa että jokainen puuppolalainen lapsi saa opiskella lähikoulussaan, ja kaikki Puuppolan lapset pääsevät omaan päiväkotiin.

Puuppolan päiväkoti kärsii samasta tila-ahtaudesta kuin koulukin. Useat Puuppolan päiväkoti-ikäiset lapset ovat tällä hetkellä hoidossa muissa Jyväskylän päiväkodeissa, vieden samalla sen toisen alueen lapselta hoitopaikan oman alueensa päiväkodista. Onko tämä järjetön oravanpyörä parempi vaihtoehto kuin se, että jyväskyläläiset lapset saavat päivähoitopaikan omassa turvallisessa päiväkodissaan? Uudesta päiväkodista hyötyvät välillisesti kaikki kaupungin päivähoidon tarvitsijat, eivät vain Puuppolan päiväkodin lapset.

Puuppolassa tuskin tulee tästä ikuisuuteen olemaan näin paljon päiväkoti- tai kouluikäisiä lapsia. Epävarmassa tilanteessa on turhaa rakentaa uutta rakennusta, kun vanhoissakin rakennuksissa on jo liikaa rasitteita Jyväskylän kaupungille.

Sen sijaan että olisimme pulassa nyt rakennettavan uuden ja kalliin rakennuksen kanssa tilantarpeen vähentyessä tulevaisuudessa, voimme nykyisellä mallilla palauttaa päiväkoti koulun yhteyteen, jos lapsiluku radikaalisti vähenee niin koululaisista kuin päiväkotilaisista.

Vuonna 2012 Puuppolan kouluun hakee noin 50 lasta, jotka aloittavat koulunsa eppuluokkalaisena ensi syksynä. Saman verran lapsia hakee varmastikin myös eskaripaikkaa Puuppolan päiväkodista. Jos rallipäiväkotihanke kariutuisi, niin kuka teistä tyytymättömistä tulisi kertomaan näille tuleville pienille eskari- ja eppuluokkalaisille, etteivät he pääsekään Puuppolan päiväkotiin tai kouluun vain siksi, että me aikuiset olimme kateellisia kaupungin ja Tommi Mäkisen tekemästä sopimuksesta?

Katja Lahtinen

Puuppolan Vanhempainyhdistys

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.