Rankka matka muistisairaalle

Omaisemme oli alkukesästä Kyllön vuodeosastolla hoidettavana useamman kerran. Hoitokodista soitettiin meille, että hän ei voi enää palata sinne, vaan hänet siirretään joko Kinkomaalle tai Palokkaan hoidettavaksi.

Olimme varautuneet siirtoon, mutta emme siihen miten se toteutettiin.

Olin vieraillut lauantaina hänen luonaan ja seuraavan kerran menin Kyllöön maanantaina illansuussa huomatakseni, että hänen vuoteensa oli tyhjä. Pari kertaa sydämeni löi tyhjää säikähdyksestä, mutta huonetoverit kertoivat, että hänet oli siirretty iltapäivällä Kinkomaalle.

Ystävällinen hoitaja kysyi, eikö meille ollut ilmoitettu asiasta ja haki paikalle sairaanhoitajan, joka pahoitteli, että olin tullut turhaan. Turha reissu ei kuitenkaan harmittanut vaan se, että olemme aina pyrkineet olemaan läsnä, kun omaisemme on siirtynyt uuteen hoitopaikkaan. Edellisen kerran sain virkatyönä tehtävän siirron estettyä, koska emme olleet paikkakunnalla, kun meille asiasta ilmoitettiin.

Onneksi Kinkomaalla omaisemme oli otettu hyvin vastaan. Aina ei hoitokodilla ole tietoa tulevasta asukkaasta ja hänet joudutaan palauttamaan takaisin Kyllöön tilanpuutteen takia.

Miltähän muistisairaasta, huonokuntoisesta vanhuksesta tuntuu tällainen "rengasmatkailu"?

TERTTU KAUKONEN Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maksuväline- petosta ei todettu

Ellun Kanoilta ei juuri osteta

Kyllön terveysaseman asiakaspalvelu ei toimi

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko vanhusasian- valtuutetun aika?

Perustulo- kokeilu oli tiedevilppiä

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.