Rapsut eivät lievene

Arvoisa ulosottomies kirjoitti 13.7.2008 tällä palstalla vähän kuin "virallista" näkemystä poliisin kirjoittamien sakkojen lusittamisen lopettamisesta. Näkemyksen mukaan nakkikioskilla saa jatkossa herkemmin kuonoonsa. Ei nakkikioskilla tappelemisesta välttämättä sakotta selviä. Esimerkiksi kahden hampaan katkeamisesta nakkikioskitappelussa on rangaistu viiden kuukauden vankeudella. Kuulon pysyvä huononeminen on tuonut vuoden päivät vankeutta.

Myymälänäpistyksissä on määrät, joiden ylimentäessä ei enää selviä sakoilla. Lainvoimaiset sakot ovat perimiskelpoisia viisi vuotta. Keneltä niitä ei saada varattomuudesta johtuen perittyä, hänellä kyllä on elämässään jo muutenkin köyhyydessä jo ihan tarpeeksi rangaistusta.

Jos näpistelijä alkaa myymälöissä vastustamaan henkilökuntaa, on kysymyksessä ryöstö tai sen yritys, eikä siitä enää sakoilla selviä. Lain muutos saattaa vähentää näitä tilanteita.

On varmasti ajoittain ikävää jo nykyisellään yksin tai kaksinkin töissä pienissä liikkeissä, mutta tämä on kustannuskysymys. Omistajat hyväksyvät herkemmin pienen määrän näpistyksiä kuin lisähenkilökunnan palkkaamisen, joka taas "näpistäisi" tulospussista enemmän.

MAUNO VOUTILAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

Äänestäjien tahdosta viis

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.