Ratkaiseeko pelkkä asennekasvatus?

Taas kirjoitellaan ja paheksutaan lehtien palstoilla kuinka siivottomassa kunnossa kadut ja aukiot ovat lumisen talven jälkeen tai esimerkiksi vappujuhlien päätyttyä. Olen ollut aina kiinnostunut siitä, kuinka me ihmiset voimme olla niin erilaisia esimerkiksi tuossa asenteessa ja käytöksessä omaa ympäristöämme kohtaan.

Tunnen paljonkin ihmisiä, jotka eivät missään mielentilassa sotke eivätkä roskaa yleisiäkään paikkoja. Ilman mitään kehumista voin väittää itsestänikin, etten muista koskaan heittäneeni mitään tarpeettomaksi jäänyttä muualle kuin niille tarkoitettuihin roskapönttöihin.

Olisi erittäin jännittävää, jos joku alkaisi syvemmin tutkia tätä ihmisten erilaisuutta. Olisiko kysymys pelkästä asennekasvatuksesta (isältä pojalle ) vai löytyisikö kenties fyysistäkin erilaisuutta niin, että sen todettaisiin olevan jopa geeneissä. Ehkä löytyisi erilaisuutta ulkoisessa olemuksessakin mahdollisesti kallon muodossa, tai jossain muussa kehon rakenteessa.

Ajatellaanpa vain miten erilainen maailma olisikaan, kun nuo kaatopaikalla riehuneen rottalauman jälkiä muistuttavat maisemat jäisivät historiaan.

PENTTI LEHTIMÄKI Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Keski-Suomen kuntien talous on saatava kuntoon

Eläkkeiden alentaminen tuhoisaa taloudelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.