Rekat ajakoon, siviiliautot parkkiin

Olitko aivan tosissasi Juha Nikulainen (1.4.), kun ehdotit, että rekat parkkiin huonoilla keleillä? Mielestäni olet pohdiskellut asiaa kovin pintapuolisesti. Tulin oikein pahalle tuulelle moisesta ehdotuksesta!

Mielestäni yksityisautoilijat voisivat turvautua huonoilla keleillä julkisiin kulkuneuvoihin, silloin teillä olisi vähemmän liikennettä ja matkustajat turvallisesti ammattikuljettajien kyydeissä. Kyllä se vaan totuus niin on, että moni rekkakolari on siviiliautoilijan aiheuttama tavalla tai toisella.

Mitäpäs sitten tapahtuisi, jos huonoa keliä jatkuisi pidempään ja rekkakuskit olisivat kotona pakkolomalla? Jo parissa päivässä alkaisi peruselintarvikkeet loppumaan kauppojen hyllyiltä ja kuinka maaseudulla alkutuotannon kävisi? Maidot on haettava navetoista säännöllisesti ja eläimille on rehut toimitettava kelistä riippumatta. Jos näin ei tapahtuisi, mielestäni silloin syyllistyttäisiin eläinrääkkäykseen.

Kuka sitten maksaisi kuskeille pakkolomapäivistä palkan vai jatkuisiko työt kelin parannuttua viikonpäivästä riippumatta? Rekkakuskeissa on myös niitä "normaaleja" ihmisiä, joilla on ja jotka haluavat pitää viikonloput vapaina ja ehkä ennalta sovittuja menojakin. Tämän pakkolomaehdotuksen seurauksena vapaat olisikin mahdollisesti viikolla ja viikonloppuna tehtäisiin tekemättömät työt. Ei mielestäni lainkaan kohtuullista kuljettajia kohtaan.

Olen sitä mieltä, että annetaan ammattikuljettajien tehdä työtään kelistä riippumatta ja väistellään mieluummin me siviiliautoilijat!

HELI VASKELAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Lyhyet

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.