Rekkasumppu Huhtasuolle

Me huhtasuolaiset saimme lukea perjantain 29.5. Keskisuomalaisesta uutisen, jossa apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoi, että Laukaantien rekkasumput puretaan jatkossa rinnakkaiskatujen avulla, joista toinen ohjataan asuinalueellemme Varikontien jatkeen kautta. Ratkaisun pääperiaate on, että Laukaantieltä poistetaan tonttiliittymät ja liikenne johdetaan rinnakkaiskatuja (Kuormaajantie ja sen jatke sekä Varikontie / Betonitien ja sen jatke) pitkin Laukaantien katuliittymiin, jotka ovat valo-ohjattuja -, eritaso- tai kiertoliittymiä. Tarkoitus Koiviston mukaan on aloittaa suunnitelman osaratkaisut jo ensi vuonna.

Tuo esitys tuli meille Huhtasuon asukasyhdistyksessä täytenä yllätyksenä. Meihin ei ole oltu valmisteluvaiheessa missään yhteydessä. Olimme tyrmistyneitä lukemastamme esityksestä.

Katsomme tuon esityksen tuovan rekkarallin asuinalueemme kaduille, jota seikkaa emme voi missään tapauksessa hyväksyä.

Parikymmentä vuotta alueen asukkaat ja asukasyhdistys ovat tehneet aktiivisesti esityksiä, lausuntoja ym., että asuinalueeltamme päästäisiin paremmin Laukaantielle ja että liikennettä asuinkaduillamme esim. Kangasvuorentiellä saataisiin vähenemään ja rauhoitettua.

Lukemamme uutinen on suorastaan käsittämätön siitäkin syystä, että muutamaa päivää aikaisemmin saimme lukea lehdestä Vaajakoskentielle (verrattavissa Kangasvuorentiehen) tehtävistä päinvastaisista ratkaisuista, joiden tarkoitus on, että sen liikennettä voitaisiin rauhoittaa ja että läpiajo ohjautuisi moottoritielle.

Heti rinnakkaiskatusuunnitelmasta luettuamme otimme yhteyttä kaupungin korkeimpaan virkamies- ja poliittiseen johtoon ja kerroimme, ettemme tule hyväksymään asuinalueellemme johtavaa rinnakkaisväyläesitystä. Paheksuimme myös sitä, että näin tärkeässä, asuinaluettamme koskevan asianvalmistelussa ei ole oltu yhteydessä meihin asukkaisiin.

Ilmeisesti em. yhteydenottomme seurauksena järjestää tiehallintoasiasta nyt yhdessä kaupungin kanssa kaikille avoimen, esittely- ja keskustelutilaisuuden torstaina 11.6. klo 18-20 Huhtasuon kylätoimistolla (Huhtakeskus, Nevakatu 1).

RIITTA VÄHÄ-LUOMI Huhtasuon asukasyhdistyksen puheenjohtaja RAILI TAIPALE Huhtasuon asukasyhdistyksen ympäristövastaava Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Eläkeläiset, pysykää eläkkeellä!

Arjen taitoja kouluopetukseen

Hyviä kohtaamisia maahanmuuttajien kanssa

Koulu on tuuliajolla, koska kukaan ei johda uudistusta

Ohdakepehonen. Kuva: Sirpa Jyske

Lukijan kuvatHaarapääskyt. Kuva: Tarja Kouvo

Vihreiden ja keskustan nuoret ottamassa eläkeläisiltä

Nokkosperhonen. Kuva: Maarit Siitonen

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.