Resurssit ovat jo nyt alimitoitettuja

Meitä on (edelleen) liian vähän, eikä tulevaisuuskaan näytä erityisen valoisalta.

Keskisuomalainen kirjoitti 9.12. poliisimiesten määrän vähenevän tulevaisuudessa ilman lisärahoitusta noin 880:lla. Jutussa esitettiin lisäksi mm. poliisivartijoiden toimenkuvan laajentamisen selvittämistä, jotta vähenevä poliisiresurssi voitaisiin keskittää entistä paremmin poliisin peruskoulutusta ja siten myös ammattiosaamista vaativiin ydintehtäviin.

Ratkaisu voi olla ainoastaan tilapäinen, eikä se korjaa perusongelmaa eli sitä, että poliisin resurssit ovat jo nyt alimitoitettuja tehtävämääriin sekä kansalaisten oikeutettuihin odotuksiin nähden. Poliisin koulutus kestää 3 vuotta, jolloin tämän päivän investointi poliisin koulutuspaikkojen lisäämiseen tuottaa tulosta vasta vuosien 2018–2019 tienoilla.

Lisäksi myös vartijoiden tehtävien laajentaminen edellyttää lisärekrytointeja poliisivartijan virkoihin eli samalla välitöntä lisäystä sisäisen turvallisuuden määrärahoihin.

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry on toistuvasti nostanut esiin sisäisen turvallisuuden ja oikeushallinnon riittämättömät resurssit, jopa marssimalla Helsingissä yli 1200:n SPJL:n jäsenen voimin (19.11. 2014).

Päättäjät eivät ilmeisesti viestiämme kuulleet, ja tästä johtuen 880:n poliisimiehen vähennys vuoteen 2019 mennessä näyttää poliisiylijohtaja Kolehmaisen sanoin väistämättömältä. Toivottavasti SPJL:n ääni tavoitti kuitenkin kansalaiset, joita palvellaksemme olemme ammattimme valinneet ja joita varten päivittäin työtämme teemme.

Sisäisen turvallisuuden riittävästä resursoinnista huolehtiminen ei saa olla vain korupuhe tai vaalilupaus äänien kalastelemiseksi. Valitsemiemme kansanedustajien tulee kantaa vastuunsa myös vaalien välillä.

Jonne Rinne

valtuuston puheenjohtaja

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vero- vapaus ja synnytys

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

Vähäpäästöiseen liikenteeseen

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.