Resurssit ovat jo nyt alimitoitettuja

Meitä on (edelleen) liian vähän, eikä tulevaisuuskaan näytä erityisen valoisalta.

Keskisuomalainen kirjoitti 9.12. poliisimiesten määrän vähenevän tulevaisuudessa ilman lisärahoitusta noin 880:lla. Jutussa esitettiin lisäksi mm. poliisivartijoiden toimenkuvan laajentamisen selvittämistä, jotta vähenevä poliisiresurssi voitaisiin keskittää entistä paremmin poliisin peruskoulutusta ja siten myös ammattiosaamista vaativiin ydintehtäviin.

Ratkaisu voi olla ainoastaan tilapäinen, eikä se korjaa perusongelmaa eli sitä, että poliisin resurssit ovat jo nyt alimitoitettuja tehtävämääriin sekä kansalaisten oikeutettuihin odotuksiin nähden. Poliisin koulutus kestää 3 vuotta, jolloin tämän päivän investointi poliisin koulutuspaikkojen lisäämiseen tuottaa tulosta vasta vuosien 2018–2019 tienoilla.

Lisäksi myös vartijoiden tehtävien laajentaminen edellyttää lisärekrytointeja poliisivartijan virkoihin eli samalla välitöntä lisäystä sisäisen turvallisuuden määrärahoihin.

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry on toistuvasti nostanut esiin sisäisen turvallisuuden ja oikeushallinnon riittämättömät resurssit, jopa marssimalla Helsingissä yli 1200:n SPJL:n jäsenen voimin (19.11. 2014).

Päättäjät eivät ilmeisesti viestiämme kuulleet, ja tästä johtuen 880:n poliisimiehen vähennys vuoteen 2019 mennessä näyttää poliisiylijohtaja Kolehmaisen sanoin väistämättömältä. Toivottavasti SPJL:n ääni tavoitti kuitenkin kansalaiset, joita palvellaksemme olemme ammattimme valinneet ja joita varten päivittäin työtämme teemme.

Sisäisen turvallisuuden riittävästä resursoinnista huolehtiminen ei saa olla vain korupuhe tai vaalilupaus äänien kalastelemiseksi. Valitsemiemme kansanedustajien tulee kantaa vastuunsa myös vaalien välillä.

Jonne Rinne

valtuuston puheenjohtaja

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Lyhyet

LyhyetKyllä on kylmää kyytiä Rinteen bussissa. Velkaa otetaan roimasti ja veroja korotetaan.Sipilää ikävä

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Lyhyet

Lyhyet

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.