Rippileirien aikoja ei pitäisi muuttaa

Rippileiri on ollut perinteenä järjestää kesällä jo monien vuosien ajan. Rippileiri on ollut monelle ikimuistoinen viikko, jota muistellaan vielä vanhanakin.

Siellä nuoret pääsevät tutustumaan muihin ikäisiinsä ja viettämään aikaa ilman perhettä. Leiri on ollut myös monelle ensimmäinen tilaisuus lähteä matkalle.

Monet rippileirit on siirretty joko syyslomalle tai joululomalle. Jotkut leirit taas pidetään etänä, jolloin yhteisöllisyys ja kaikki kivat muistot jäävät välistä. Leirejä on toki pidetty aikaisemminkin talvella, mutta ne ovat olleet sellaisille ihmisille, jotka harrastavat laskettelua ja talviurheilulajeja.

 

Moni sanoo, että nuoruus on elämän parasta aikaa ja että siitä täytyy ottaa kaikki ilo irti. Rippileiri on ollut monelle yksi nuoruuden parhaista hetkistä.

Monien mielestä leirien kohokohdat ovat olleet ehdottomasti juuri uiminen, saunominen ja hauskat yhteiset aktiviteetit lämpöisessä kesäsäässä.

Talvi ja syksy ovat vuoden karuimpia aikoja. Silloin sataa yhtenään vettä ja on niin kylmä, ettei ketään varsinaisesti houkuttele lähteä ulos. Sisällä ei voisi tehdä mitään yhtä kivaa ja ikimuistoista.

Toki tällä hetkellä jylläävä virus on otettava vakavasti huomioon, mutta leirien pitäminen kesällä voisi ehkäistä viruksen leviämistä. Nuoret kokoontuvat paljon kesällä ja vaihtelevat kavereita joiden kanssa viettää aikaa.

Yökyläilyä kavereiden kanssa tulee vietettyä kesäisin reilusti normaaliakin enemmän. Jos leirejä järjestettäisiin kesällä, nuoret olisivat viikon samojen ihmisten kanssa tekemisissä, jolloin tauti ei leviäisi niin nopeasti.

 

Kouluja on avattu ja muitakin rajoituksia on löysätty. Rippileiri pystyttäisiin hyvinkin pitää kesällä, jos vain pidettäisiin hyvin huolta hygieniasta.

Miten kesällä olevat rippileirit rikkoisivat rajoituksia tai uhkaisivat terveyttä, jos kerta 50 hengen kokoontumisetkin ovat sallittuja?

Ella-Noora Vestman

Mankolan yhtenäiskoulu 8. lk.

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Julkiset palvelut tärkeitä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.