Roskapönttöjä pitää myös tyhjentää

Keskisuomalainen julkaisi tällä viikolla artikkelin Killerin laillisesta graffitiseinästä. Jutussa kritisoitiin seinän läheisyyteen syntynyttä roskan määrää.

Lähtökohtaisesti roskan tiputtamisesta vastuu on aina roskaajalla. Tätä tuskin tarvitsee sen enempää korostaa. Roskien esiintymistä kyseisellä alueella on kuitenkin edistänyt se, että toisin kuten jutussa väitettiin, roskapönttöjä ei tyhjennetty kertaakaan koko talven tai alkukevään aikana Altekin toimesta.

Lisäksi roskapöntöt olivat tavallisia "pönttöjä", joihin mahtuu kerrallan korkeintaan muutamaan maalaukseen käytettävät tarvikkeet. Alueen ympäristössä oli myös huomattavasti muuta roskaa joka oli muiden kuin maalareiden sinne tuomaa.

Jokainen ymmärtää, että siellä missä on ihmisiä, syntyy roskaa. Juuri tästä syystä näillä alueilla on normaalisti mahdollisuus roskien laittamiseen roskalaatikkoon ja alueella toimii viikoittainen jätehuolto. Miltähän mahtaisi näyttää keskusta muutaman viikon jälkeen, jos roskapöntöt poistettaisiin ja katujen huolto lopetettaisiin.

Allekirjoittanut kävi itse siivoamassa tänä iltana kaikki löytämänsä maalaustarvikkeet kyseisen alueen ympäristöstä. Toivottavasti ympäristön siisteyttä osataan vaalia tästä eteenpäin paremmalla menestyksellä. Nyt alueella on isot roskalaatikot, joihin syntyneet jätteet voidaan laittaa.

JERRI VIRTANEN Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.