Rukouksen voima

Kiitos Pertti Perämäen koskettavasta kirjoituksesta ”Kuinka osaisin rukoilla kaikkivaltiasta” (KSML 28.5.). Perämäki oli hienosti sanoittanut ihmisen tuntoja, rukous oman lapsen konfirmaatiotilaisuuteen tuli minua lähelle perheenisänä.

Joku on sanonut rukouksen olevan kuin hengittämistä. Uskovalle sen tulisi olla luontainen osa uskon harjoittamista. Rukous on suhdetta, joka lähtee Isästä. Jeesus opetti rukoilemaan: ”Isä meidän, joka olet taivaissa!” Rukous tulee luonnostaan, kun tuntee Isän.

Tutkimukset kertovat rukoilemisen eduista. Rukous rentouttaa, rauhoittaa, antaa turvallisuuden tunteen ja voi tuoda jopa terveyshyötyjä rukoilijalle. Rukouksessa ihminen voi kuvailla syvimmät ajatuksensa Jumalalle ja jättää taakkoja pois hartioiltaan. Sekin joskus auttaa, kun muotoilee sanallisesti ongelmansa. Ymmärrys asiasta voi lisääntyä ja voi saada uusia näkökulmia.

Raamattu kertoo, kuinka Jeesus ja Pyhä Henki myös rukoilevat uskovan puolesta. Rukous onkin heittäytymistä yhteistyöhön kolmiyhteisen Jumalan kanssa. Rukouksessa toimivat yhdessä Isä, Poika ja Pyhä Henki.

Oma merkittävä kokemukseni rukouksen voimasta oli muutama vuosi sitten läheiseni sairastuttua vakavasti. Tilanne oli huolestuttava.

Minä rukoilin ja monet tuttavani rukoilivat. Oli helpottavaa jättää vaikea terveydentilanne Jumalalle. Lopulta tapahtuikin jotain selittämätöntä, jonka edessä lääkäri totesi useamman kerran: ”Mitä ihmettä on tapahtunut, tämä ei voi olla totta”. Koin Jumalan vastanneen rukouksiin ja läheiseni terveys palautui.

Timo Koivisto

Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Mielipide: Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Uutissuomalaisen debatti: Kuva turvallisuusuhkista kaipaa päivitystä, sanoo presidentti Tarja Halonen

Ei kaksi ilman kolmatta poliittista lehmäkauppaa

Tietoa vai politiikkaa koronan hoitoon

Lyhyet 23.5.

Lyhyet 23.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.