Ruuti, rikki ja telakka ohentavat kansantaloutta

Suomen talous elpyy hitaasti, kun hallitus ei jaksa tehdä piristäviä päätöksiä. Toisaalta tehdään jopa masentavia päätöksiä. Rikkidirektiivi saattaa nostaa paperin kuljetuskustannukset kipurajalle, arvelee UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Telakkatuki olisi ollut lainvastainen, mutta ei kerrottu minkä lain, se verhottiin myös liikesalaisuuteen. Sopimusoikeuden asiantuntija sanoi julkisuudessa, ettei salaisuuksia ole, kun ei ole sopimustakaan.

Keski-Suomessa aiotaan lopettaa kansallisesti tärkeä ruutitehdas, kun valtio ei jaksa selvittää ympäristövastuuta. Suomalainen osapuoli on vakavasti neuvotellut tehtaan ostamisesta, vaikuttaa siltä ettei sitä kuitenkaan myydä ja jäljelle jää vain purkaminen.

Sotilasasiantuntijat pitävät tärkeänä pienen puolueettoman maan omaa asetuotantoa. Vastikään on selvitetty, ettei Natoon liittyminen onnistu, ja siksikin omavaraisuus olisi tärkeä. Voihan tämä olla myös Natoon ohjaamista. Luovutaan puolustusteollisuudesta ja ajetaan puolustuslaitos ohueksi ja sitten onkin taas perustelut liitosmyönteisä. Sanonta, että ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, on nyt kohdallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.