Ruuti, rikki ja telakka ohentavat kansantaloutta

Suomen talous elpyy hitaasti, kun hallitus ei jaksa tehdä piristäviä päätöksiä. Toisaalta tehdään jopa masentavia päätöksiä. Rikkidirektiivi saattaa nostaa paperin kuljetuskustannukset kipurajalle, arvelee UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Telakkatuki olisi ollut lainvastainen, mutta ei kerrottu minkä lain, se verhottiin myös liikesalaisuuteen. Sopimusoikeuden asiantuntija sanoi julkisuudessa, ettei salaisuuksia ole, kun ei ole sopimustakaan.

Keski-Suomessa aiotaan lopettaa kansallisesti tärkeä ruutitehdas, kun valtio ei jaksa selvittää ympäristövastuuta. Suomalainen osapuoli on vakavasti neuvotellut tehtaan ostamisesta, vaikuttaa siltä ettei sitä kuitenkaan myydä ja jäljelle jää vain purkaminen.

Sotilasasiantuntijat pitävät tärkeänä pienen puolueettoman maan omaa asetuotantoa. Vastikään on selvitetty, ettei Natoon liittyminen onnistu, ja siksikin omavaraisuus olisi tärkeä. Voihan tämä olla myös Natoon ohjaamista. Luovutaan puolustusteollisuudesta ja ajetaan puolustuslaitos ohueksi ja sitten onkin taas perustelut liitosmyönteisä. Sanonta, että ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, on nyt kohdallaan.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avustajien lisääminen on poliittinen paise

Alppiruusujen aika on juuri nyt

Perhekeskustoimintaa on koko maakunnan alueella

Lyhyet

Lyhyet

Hallitusohjelmassa on paljon hyvää

Koulutukseen sijoittaminen ei ole ”resurssihulluutta”

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.