SDP ja eläkkeet

Kansanedustaja Tuula Peltonen esiintyi eläkeläisten asiain ajajana kirjoituksellaan ”Eläkeläisten köyhyyttä on torjuttava” (Ksml 4.1.). SDP ja Peltonen halua­vat antaa vain pienelle eläkeläisryhmälle, ns. takuueläkeläisille korotuksen, jolla saisi ruokakassin, uimahallilipun ja linja-autolipun. Samalla SDP ”unohtaa” eläkeläisten lähes parimiljoonaisen pääjoukon.

Miksi SDP halusi leikata pitkään voimassa olleeseen järjestelmään perustuvan eläkkeiden korotuksen? Se ei olisi edes rasittanut valtion budjettia, vaan sen olisivat kustantaneet eläkeyhtiöt isoista rahakirstuistaan. Eläkkeiden korotus olisi myös lisännyt SDP:n peräänkuuluttamaa ostovoimaa.

Oliko eläkeleikkauksen syynä SAK:n vastustus? Elinkustannusten nousuun perustuva eläkkeiden korotusprosenttihan olisi kerrankin ollut isompi kuin tupo-sopimuksen mukainen palkankorotusprosentti!

Tapio Laiho

eläkeläinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Taitetun indeksin oikaisu lisäisi verotuloja

Kenen käsissä Jyväskylän kaavoitus?

Lyhyet

LyhyetRaamattuun uskovat eivät ole joko lukeneet tai ymmärtäneet sitä.Esim: 1. Moos. 19: 7–8Perustotuus: ”Ihminen olet ja tulet pysymään eliöiden ja elottoman ympäristön vaikutusverkoston osana.”

Lyhyet

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.