SDP:n unohtamat ikävät tosiasiat

Sosialidemokraateilla on paniikki päällä, sillä heidän vakuussumutuksensa on nyt paljastumassa. Kansanedustaja Tuula Peltonen jaksaa edelleen kiivaasti väittää (Ksml 28.1.), että Suomella on Kreikka-vakuudet, vaikka hän tietää itsekin, ettei asia ole näin.

Perinteiset vakuudet kattaisivat Suomen kaikki Kreikan lainoitukseen liittyvät riskit, mutta nyt saatu tuottojenvaihtosopimus ei sitä tee.

Ainoa tilanne, jossa Suomi saa jotain korvausta Peltosen mainitsemalta sulkutililtä on se, että Kreikka yksipuolisesti kieltäytyy velkojenmaksusta.

Tässäkin tilanteessa korvaus Suomelle olisi vain murto-osa koko tappiosta. Jokainen voi mennä tämän tosiasian itse toteamaan Valtiovarainministeriön laittomasti salaamasta, mutta perussuomalaisten valituksen ansiosta nyt julkisesta tuottojenvaihtosopimuksesta.

Jos – tai pikemminkin kun – Suomen hallitus suostuu Kreikalle antamiemme velkojen maksuaikojen pidennykseen ja korkotason leikkaukseen, Suomi ei saa mitään korvausta.

Demarit ovat myös ”unohtaneet kertoa” sen tosiasian, että valiovarainministeri Jutta Urpilainen maksatti 600 000 euroa asianajotoimistoille ”Kreikan takauksiin” liittyvien sopimusten aikaansaamiseksi.

Peltonen väittää myös, että perussuomalaisia harmittaa SDP:n onnistuminen Eurooppa-politiikassa. Perussuomalaisena minun on mahdotonta kutsua onnistumiseksi sitä, että esimerkiksi Suomen EU-nettomaksuosuus kasvoi viime vuonna valtionvarainministeriön alustavan arvion mukaan jo yli 1 000 miljoonaan euroon.

Tämä on yli kolme kertaa enemmän kuin vielä edellisen hallituksen aikana vuonna 2010 ja on suurempi kuin autoveron vuosituotto.

Onnistumisena on myös vaikea pitää sitä, että eduskunta on perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta luovuttanut ennennäkemättömästi budjettivaltaa Brysseliin tai että kohta joudumme maksamaan toisen euromaan velkoja.

Kauko Tuupainen

kansanedustaja (ps.)

valtiovarainvaliokunnan jäsen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.