SDP:n uskottavuuskriisi

Sosiaalidemokraattien piirijohtajat ovat ymmällään, miksi puolueen sanoma ei uppoa kansaan ja tyytymättömyys politiikkaan sataa kannatuksena perussuomalaisille.

Syy SDP:n alhaiseen kannatukseen löytyy puolueen hallituspolitiikasta lähihistoriasta. SDP oli hallituksessa yhteensä 12 vuotta. Sinä aikana leikattiin rajusti eläkkeitä, työttömyysturvaa, perusturvaa ja kuntien valtionosuuksia. Parempina aikoina leikkaukset luvattiin korjata. Lupauksista huolimatta niitä ei myöhemmin korjattu. Suomessa on kohta miljoona köyhyysrajan alapuolella asuvaa ihmistä. Työeläkkeiden ostovoima on jäänyt jälkeen palkkojen keskimääräisestä kehityksestä, koska Lipposen ensimmäinen hallitus leikkasi 1996 tulevia eläkkeitä niin sanotulla taitetulla indeksillä.

Kreikan, Irlannin ja euron pyörteissä muistettakoon, että Lipposen ja Niinistön hallitus ajoi keväällä 1998 eduskunnan euroonliittymispäätöksen läpi äänin 135-61.

SDP:n hallituskaudella verotusta alennettiin pääosin suurituloisia hyödyttävästi 6 miljardia euroa. Varallisuusveron poisto oli viimeinen pisara SDP:n kannattajille.

Kiistellystä jätevesiasetuksesta SDP yrittää ottaa oppositiossa kaiken hyödyn irti keskustan kustannuksella, vaikka puolue oli itse myös mukana päättämässä asetuksesta 2003.

UNTO PYNNÖNEN Jyväskylä, Säynätsalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.