Saakoski saakoon pitää koulunsa

Kun Korpilahti ja Jyväskylän maalaiskunta liitettiin kaupunkiin, luvattiin viisi hyvää ja kymmenen kaunista. Miten nuo lupaukset ovat toteutuneet? Menossa on liitosalueiden palvelujen raju karsinta.

Ruutukaava-alueella asuvat päättäjät haluavat tiivistää asutusta, mutta me pienten kylien asukkaat emme tiivisty. Emme halua muuttaa pois rauhallisilta kyliltämme oman tähtitaivaan alta kaupungin meluun, ahtauteen ja saasteisiin.

Pienillä kylillä asuu satoja ihmisiä. On suuri vääryys kerätä meiltä samat kiinteistöverot kuin keskustan asukkailta ja ottaa pois kaikki palvelut.

Saakosken koulua esitetään lakkautettavaksi (Ksml 7.5.). Koulussa on nyt 41 oppilasta, vuonna 2020 34. Päättäjät sanovat, että opetus tulee siellä kalliimmaksi kuin isossa koulussa. Se saa tullakin kalliimmaksi! Kaupunki ei kylälle mitään muuta anna kuin tuon pienten lasten lähikoulun.

Mikä tulee todella kalliiksi, käsittämättömän kalliiksi? Siitä oli iso uutinen lehdessä 8.5. Hippoksen alueelle suunnitellaan ihan tosissaan jättihallia, hotellia ja liikekeskusta, jonka kustannusarvio on 170 miljoonaa euroa! Monitoimitalon ja Hipposhallin peruskorjaukseen tarvittaisiin 20 miljoonaa euroa ja AaltoAlvarin remontti maksoi 12 miljoonaa euroa. Harjun kentän valaisinpylväät maksoivat miljoona euroa jne. Mistä löytyvät nuo miljoonat kaupunkilaisten todella kalliisiin harrastuksiin ja leikkeihin suurissa lämpimissä sisähalleissa?

Päättäjiltä toivon rohkeutta etsiä säästöjä sieltä, missä on enimmän palveluja ja säästettävää. Siirretään riittävä määrä miljoonia ruutukaava-alueen vahvoilta ja äänekkäiltä ”hallipuolueilta” sivistystoimelle, ettei tarvitse lasten kouluoloja kurjistaa.

Jaakko Palmu

Jyväskylä, Oravasaari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.