Sairaanhoitajan vastaanoton maksuista

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina kysymys oli terveysasemien sairaanhoitajien vastaanottojen maksullisuudesta. Keskustelu meni jotenkin näin: jos terveydenhoitajan luona käynti on sen luontoinen, että se on tavallaan korvaa lääkärin luona käyntiä, siitä menisi maksu. Sellainen asetus on ministeriössä valmisteilla. Ministeri Risikon vastauksesta jäi mieleen, että asiasta on hänen mielestään turha keskustella nyt, koska selvitettäviä asioita on vielä useita. Koska sitten, jos ei nyt?

Kysymys ei tietenkään ole kovin suuresta asiasta, koska maksukattokin on olemassa. Mutta periaatteessa asia on tärkeä. Julkisen terveydenhuollon palvelujen kallistuminen pikku hiljaa koskettaa tietysti eniten niitä, joilla ei ole varaa käyttää yksityisiä palveluja. Pienistä puroista kasvaa vähitellen isoja.

Osaltaan myös Kela on tukemassa tätä kehitystä mm. poistamalla korvauksen aikaisemmin korvattavilta lääkkeiltä tai nostamalla omavastuuosuuksia.

Väestön ikääntyessä pulassa alkaja olla jo suuri joukko työeläkeläisiäkin, joiden eläkettä taitettu indeksi on ennättänyt merkittävästi nakertaa. Eriarvoistuminen ei pitemmän päälle ole kenenkään etujen mukaista.

PIRKKO AUDEJEV-OJANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

Kotiaholta väärä väite Jämsän vastaanottokeskuksesta

Vihervasemmiston uhrikultti ja kastijako eivät ole tasa-arvoa

Kaiken takana on nainen?

Kirjasto vaikapakka?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.