Salibandy ei saa olla jääkiekkoa

Olen seurannut salibandyliigan otteluja Jyväskylässä yli kymmenen vuotta. Kohokohtia ovat olleet Happeen pronssit 1992 ja 2000 sekä hopea 2005.

Erikoisesti arvostan seuran hienoa junnutyötä: mm. pari SM-kultaa. Happee on jalostanut helmiä omin opein. Se on ripotellut heitä yli maan, ulkomaille ja maajoukkuepaitaan.

Salibandyliigan peli on koventunut jääkiekon suuntaan. Siitä saatiin viitteitä SPV-Happee ottelussa 14.11. Kolmannessa erässä nähtiin taklaus, joka vei vieraspelaajan sairaalaan.Hän lienee selvinnyt aivotärähdyksellä?

Taklaaja sai 2 minuutin jäähyn. Oikea tuomio olisi pitänyt olla 5+20+punainen. Tämä oli linja mm. futisliigassa kyseisestä virheestä.

Pelaajat olivat pelin jälkeen kuin nyrkkeilymatsin jäljiltä. Henkinen sodankäynti kävi kohtuuttomasti yli sallitun, ja mopo karkasi juristien käsistä jo alussa.

Oliko tämä vain yksittäistapaus? Vai annetaanko salibandyliigan edetä vapaasti jääkiekon suuntaan? Se olisi raskas virhe elegantille kamppailulajille.Niin käy, mikäli tuomarit ovat "lampaita" eivätkä noudata toimissaan järkeä, kuria, linjaa, ryhtiä ja oikeutta. Kyseisen kaltainen lepsuilu on haaste salibandyliitolle, -liigalle ja tuomaritoimintavastaaville, tuomareille, valmentajille ja pelaajille.

On lisättävä kontrollia ja koulutusta, kehitettävä fyysistä puolta ja henkistä valmiutta. Virheet vaativat jänteviä toimia.Se vie lajia eteenpäin.

Hieno esimerkki hyvästä tuomaroinnista oli Happee-Erä 13.11.Tuomarit olivat kansainvälisen l. maajoukkuetason viheltäjiä. Toivotan salibandyliigalle jämerää jatkoa!

LASSE RÖNKÄ Joutsa

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

Vero- vapaus ja synnytys

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.