Samalla viivalla?

Keuruun kaupunginhallitus käsittelee 9.2. yhdessä asiakohdassa kaupunginjohtajan virkavapaata ajalle 1.3.– 31.8.2015. Asiakohdan esittelyssä kerrotaan, että kaupunginjohtaja Timo Louna on valittu Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän johtajaksi.

Varmistellaanko tällä nyt suojatyöpaikkaa, jos asiat eivät menekään suunnitellusti? Mikäli asian käsittely etenisi päätösehdotuksen mukaisesti, kaupunginjohtajan viransijaisuutta siirtyisi hoitamaan talousjohtaja Tero Mäkelä.

Jos kaupunginhallitus siunaa tämän asian päätösehdotuksen mukaisesti, on kysyttävä, kuinka tarpeellisia kaikki korvaamattomat päälliköt ja johtajat kaupungintalolla ovat.

Onko kyseinen päätösehdotus linjassa yhdenvertaisuuden kanssa ja on näin vastaisuudessakin kaikkien kaupungin palkkalistoilla olevien työntekijöiden suhteen (vrt. Keuruun perusturvalautakunnan kokous 16.4.2013 §53)?

Eräässä Keuruun kaupungilta saamassani kirjeessä oli teksti: ”Koska kaupunginhallituksen kokous on suljettu kokous, kokouksen keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä niitä voi välittää valtuutetuille – ei edes oman valtuustoryhmän jäsenille. Hyvä hallintotapa ja kokoustyöskentely edellyttävät luottamuksellisuutta.”

Kuinka julkista meidän julkishallintomme lopunperin on? Toivottavasti kaupunginhallitus tekee suljetussa kabinetissaan kuntalaisten edun mukaisia päätöksiä.

Joonas Röppänen

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.