Sanoman selkeyskin on hyve

Kiitän Jani Tanskasta Jyväskylästä mielenkiinnosta kirjoitustani (Ksml 1.8.) kohtaan.

Keskustelua sukupuolineutraalista avioliitosta ei itse asiassa ole tarpeellista jatkaa, kun pääministeri Mari Kiviniemi on aivan oikein ilmoittanut, että kyseinen asia ei etene tämän hallituksen aikana. Pääministerimme osoittaa näin tehtävässään kyvykästä ja selkeää johtajuutta.

Tanskasen kirjoitukseen (Ksml 3.8.) viitaten haluan kuitenkin vastata, että avioliitto on ikiaikainen miehen ja naisen välinen asia ja sellaisena myös paljon 1800-lukua vanhempi. Se tulee myös luonnollisena tosiasiana ulottumaan tulevaisuuteen niin kauan kuin maailmankaikkeudessa on miehiä ja naisia.

Edelleen voin todeta vastauksena hänelle, että minulla on ollut koko koulunkäyntini ajan Keuruulla pätevät ja taidoissa maamme eturiviin kuuluneet äidinkielenopettajat, he ovat oppiaineestaan myös antaneet minulle aina kiitettävät arvosanat. Sitä vastoin Tanskasen yleisölle osoitetussa lehtikirjoituksessa on niin runsaasti vierasperäisiä sanoja, että minun ylioppilaaksi tulemiseni aikana hänen tekstinsä ei olisi saattanut läpäistä ylioppilaskirjoituksia.

Hyvä periaate tuolloin oli ja mielestäni edelleenkin on se, että asiat on kyettävä sanomaan suurelle yleisölle aina suomenkielellä niin kirjoitetussa kuin puhutussakin sanassa. Vierasperäisten sanojen käytölle on paikkansa muualla.

LAURI OINONEN kansanedustaja (kesk) Keuruu

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maksuväline- petosta ei todettu

Ellun Kanoilta ei juuri osteta

Kyllön terveysaseman asiakaspalvelu ei toimi

Lyhyet

Lyhyet

Olisiko vanhusasian- valtuutetun aika?

Perustulo- kokeilu oli tiedevilppiä

Luetko sinä? No, mutta miksi et?

Lyhyet

Jyväskylä valvoo yhdenvertaisesti omaa ja yksityistä palvelutuotantoa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.