Sanoman selkeyskin on hyve

Kiitän Jani Tanskasta Jyväskylästä mielenkiinnosta kirjoitustani (Ksml 1.8.) kohtaan.

Keskustelua sukupuolineutraalista avioliitosta ei itse asiassa ole tarpeellista jatkaa, kun pääministeri Mari Kiviniemi on aivan oikein ilmoittanut, että kyseinen asia ei etene tämän hallituksen aikana. Pääministerimme osoittaa näin tehtävässään kyvykästä ja selkeää johtajuutta.

Tanskasen kirjoitukseen (Ksml 3.8.) viitaten haluan kuitenkin vastata, että avioliitto on ikiaikainen miehen ja naisen välinen asia ja sellaisena myös paljon 1800-lukua vanhempi. Se tulee myös luonnollisena tosiasiana ulottumaan tulevaisuuteen niin kauan kuin maailmankaikkeudessa on miehiä ja naisia.

Edelleen voin todeta vastauksena hänelle, että minulla on ollut koko koulunkäyntini ajan Keuruulla pätevät ja taidoissa maamme eturiviin kuuluneet äidinkielenopettajat, he ovat oppiaineestaan myös antaneet minulle aina kiitettävät arvosanat. Sitä vastoin Tanskasen yleisölle osoitetussa lehtikirjoituksessa on niin runsaasti vierasperäisiä sanoja, että minun ylioppilaaksi tulemiseni aikana hänen tekstinsä ei olisi saattanut läpäistä ylioppilaskirjoituksia.

Hyvä periaate tuolloin oli ja mielestäni edelleenkin on se, että asiat on kyettävä sanomaan suurelle yleisölle aina suomenkielellä niin kirjoitetussa kuin puhutussakin sanassa. Vierasperäisten sanojen käytölle on paikkansa muualla.

LAURI OINONEN kansanedustaja (kesk) Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKyllä on sääli eläimiä, joista ei pidetä huolta! Syyttömiä kärsijöitä!Pitokiellot voimaan!Metsästäjät menevät egoaan pönkittämään tappamalla viattomia eläimiä!

Kukaan ei valvo Kelaa

Avoimen väylälle myös taloudellista tasa-arvoa

Varpushaukka Keuruun Haapamäellä. Kuva: Marja Mallat

Naaraskorento munii veteen. Kuva: Jukka Luoma

Neitoperhonen. Kuva: Pirjo Ala-Hynnilä

Lukijan kuvatRautapyörä. Kuva: Jorma Soininen

Talousjärjestelmä luo pahoinvointia

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.