Sateenkaari- väki mukaan

Keskustellessani seurakuntavaaleista tai muista seurakunta-asioista ihmisten kanssa, niin esille tulee nykyään lähes aina sateenkaariväen asema kirkossa. Saan kuulla oikeutettua kauhistelua siitä, että kirkko kyllä siunaa kauppakeskuksia, koteja ja jopa kotieläimiä, mutta ei homoseksuaalisia pareja. Kirkon epätasa-arvoinen asennoituminen on monelle syynä siihen, että kirkon toimintaan ei haluta osallistua. Myös kirkosta eroamista mietitään tästä syystä. Joidenkin tiedän eronneenkin tämän asian takia.

Jyväskylän seurakunnan kirkkovaltuustossa ei ratkaista homoseksuaalien asemaa kirkossa. On kuitenkin tärkeää, että seurakuntien päättävissä elimissä on ihmisiä, jotka ymmärtävät seksuaalisen yhdenvertaisuuden merkityksen seurakunnissa.

Ymmärrys ja hyväksyntä luovat ilmapiiriä, jossa kaikki kirkon työntekijät voivat vapaasti olla oma itsensä. Se myös vaikuttaa siihen, että kirkko vihdoinkin luopuisi epätasa-arvoisesta suhtautumisestaan sateenkaariväkeen.

Seurakunnat korostavat toiminnassaan mielellään yhteisöllisyyttä. Olisin iloinen, jos sateenkaariväki alkaisi nykyistä enemmän ja nykyistä näkyvämmin osallistua meidän kaikkien yhteisen, uuden Jyväskylän seurakunnan toimintaan.

LEENA RUOTONEN Kuokkalan alueneuvoston varapj. seurakuntavaaliehdokas (sd.) Jyväskylä, Kuokkala

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.