Se koira älähtää

On todella valitettavaa, etteivät Kauko Isomäki ja Unto Pynnönen ole löytäneet itselleen sopivaa vahvistusta paperittomien terveydenhoidon asiassa (KSML 30.5.). Toivottavasti etsintä jatkuu. Myös perussuomalaisten kaupunginhallituksen jäsen kannattaa ottaa etsintään mukaan.

Suomea ovat moittineet palautuspolitiikasta YK, UNHCR, Amnesty International ja esimerkiksi lapsiasiavaltuutettu. Kansainvälinen kidutuksenvastainen komitea on muuttanut useita oikeusjärjestelmämme läpi menneitä palautuspäätöksiä. Jatkuvasti viime hetkellä pelastetaan palautukselta hengenvaarassa olevia ihmisiä – myös vanhuksia ja lapsia. Muun muassa tällaisista ihmisistä on kyse.

Perussuomalaiset haluavat nyt asettaa näiden paperittomien hoidon tuhat euroa vastakkain vanhustenhoidon kanssa. On aina vaarallista asettaa ihmisiä toisiaan vasten. Evakon kokeneet ja veteraanit eivät turvapaikanhakijoiden syrjintää myöskään halua, se viesti on ollut selvä.

Toveri Kauko Tuupainen oli aivan oikeassa sanoessaan, että hän ei ole kirjoittanut paperittomien terveydenhoidosta (KSML 29.5.). Hän kuitenkin puhui maahanmuuton kustannuksista – joihin tuo mainitsemamme arvio sisältyy – mm. otsikolla ”Oikeudenmukaisuutta kustannusten jakoon” (KSML 21.2.).

Tekstissä isosti esitellyt summat, 15 miljardia, 3,1 miljardia, 1,2 miljardia, 200 miljardia ja 2,853 miljardia jäävät ihmisten mieliin ikään kuin maahanmuuton kustannuksina. Ne kuitenkin käsittelevät valtion velkaa, EU:n jäsenmaksuja ja EU:n vuosibudjettia. Tarkoituksellista tai ei, asiallista ei kutenkaan. Miljardeja on sitten esitelty tiuhaan Kesisuomalaisen lyhyissä.

On ymmärrettävää, että uhkakuvien puhkeaminen on noloa. Perussuomalaisten Tapani Mäen ja Jarmo Nahkamäen (KSML 30.5.) jälleen kerran mainitsemat Kari Rajamäen uhkakuvat Helsingin paperittomien kustannuksista olivat juuri ne, jotka seuranta nyt osoitti vääriksi. Kustannukset alittivat reilusti siihen varatut eurot. Se olisi myös ollut reilua äänestäjille kertoa.

Erityisesti nyt ihmetyttää Isomäen ja Pynnösen tulkinta Säynätsalon terveyspalveluita koskevasta päätöksestä. Siinä vasemmisto nimenomaan vastusti peruslinjansa mukaisesti terveyspalvelujen siirtoa Säynätsalosta muualle, eli aivan päinvastoin kuin Isomäki ja Pynnönen väittävät.

Tätä väitettä on esitetty aikaisemminkin. Sen olisi syytä loppua tähän.

Paul Abbey

Irma Hirsjärvi

Eila Tiainen

kaupunginvaltuutettuja (vas.)

Keski-Suomen maakuntavaltuutettuja

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.