Sepänaukion kirpparin pitää alkaa kahdeksalta

Jyväskylän Sepänaukion kirpputorin toiminta kesäaikana on ollut vuosien aikana toimiva ja hyödyllinen tapahtuma ja se on onnistunut hyvin.

Viime vuosina Jyväskylän Partiolaiset ovat keränneet klo10–11 aikoihin paikkamaksut ja kaikki ovat varmaan saaneet 4 euron maksunsa.

Lauantaisin myyjät ovat tulleet ajoissa viimeistään klo 8, koska asiakkaat tulevat myöskin aikaisin, yleensä eniten klo 8–10 välillä. Asiakkaat myös lähtevät jo puolenpäivän jälkeen pois muille asioilleen. Kaikki myynti tapahtuu heti aamusta.

Näin on kaikkien Suomen kaupunkien kirpputoreilla.

 

Mutta Jyväskylässä onkin nyt tyyli muuttunut. Myynti alkaa klo 10 ja portailla on keltaliiviset vahdit, ettei vain tulla aikaisemmin.

Partiolaiset ilmoittivat KSML menopalstalla kelloaikojen muutoksesta: kello 9.30 voi tulla, jota ilmeisesti moni ei edes uskonut, sillä ihmettelijöitä riitti.

Viikonvaihteessa itse olin myymässä ja kysyin rahastajalta, miksi tällainen tuho tehdään Sepänaukiolla. Vastaus oli että täytyyhän heidän rahastajien myös nukkua aamulla pitempään!

Myös osa ostajista oli ihmeissään. He kertoivat, että ovat kirjoittaneet sähköpostia Jyväskylän Partioon, mutta eivät ole saaneet vastausta.

Kyllä meidän myyjien puolesta rahastajat voivat nukkua ihan rauhassa ja tulla kirpparille klo 10 kuten ennenkin ja varmaan saavat sen 4 euroa.

 

Jos tähän uuteen tilanteeseen löytyy selitys Jyväskylän kaupungilta tai partiolaisilta, niin kertokaa se avoimesti.

Voihan sen kirpputorin perustaa vaikka Muuramen tai Laukaan kunta hyvälle aukiolle. Mutta kirpparikauppa alkaa lauantaisin klo 8.

Onko nyt kyseessä Jyväskylän Sepänaukion kirpputoritoiminnan lopettaminen vai partioliikkeen ahneus ja nuorison nukkumisen tarve?

Lea Leppänen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

Oma koti on elämän perusta

Vauhdikas inkluusio?

Louhunsalmi Säynätsalossa. Kuva: Leena Lätti

Lyhyet

”Potilas ensin” on Sairaala Novan suunnittelun periaate

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.