Sepänkadun kirpparin aukioloa muutettiin asiakkaiden toiveesta

Lea Leppänen otti mielipidekirjoituksessaan kantaa Jyväskylän Sepänkadun kirpparin uusiin aukioloaikoihin (KSML 6.6.). Haluamme vastata esitettyihin moitteisiin.

Jyväskylän Partiolaiset ry on vastannut Sepänaukion kirpputorin järjestämisestä ja valvonnasta jo useamman kesän ajan. Tämän on mahdollistanut Jyväskylän kaupungin kanssa tehty sopimus, joka tänäkin vuonna laadittiin jo kevättalvella.

Olemme olleet kiitollisia tästä sopimuksesta, jonka avulla jyväskyläläiset partiolippukunnat ovat voineet tehdä varainhankintaa vuoden partiotoimintaansa varten.

Rahanahneudesta partiolaisia tuskin voi syyttää, sillä partiotoimintaa, myös kirpputorivalvontaa, pyöritetään vapaaehtoisten voimin.

Kirpputoritoiminnasta saadut varat käytetään mm. lasten ja nuorten retkiin ja leireihin, jotta partioharrastuksen kustannukset säilyisivät edullisina ja kaikkien olisi mahdollista partiota harrastaa.

 

Viime kesänä saimme sekä myyjiltä että asiakkailta runsaasti toiveita kahdesta asiasta; wc:n hankkimisesta alueelle sekä aukioloaikojen myöhentämisestä vastaamaan paremmin laajemman ostajakunnan tarpeita.

Ensiksi mainittuun kiinteään, ilkivallalta turvattuun wc-rakennuksen toteuttamiseen ei yhdistyksellämme ole mahdollisuutta, mutta jälkimmäiseen pystyimme vaikuttamaan, koska toiveet olivat hyvin perusteltuja.

Perheelliset toivoivat myöhäisempää aloitusaikaa, jotta paikalle voisi tulla tekemään löytöjä kiireettömästi koko perheen voimin. Yleisesti ottaen monessa kodissa nukutaan viikonloppuisin pidempään ja nautitaan viikonloppuaamujen rauhasta, jonka jälkeen on mukava lähteä piipahtamaan vaikkapa kirpputorilla.

Satunnaisesti komeroitaan tyhjentävät kirppismyyjät harmittelivat myös sitä, että Sepänaukiolle pitää tulla kukonlaulun aikaan kilpailemaan parhaista myyntipaikoista ja että puoliammattilaiset rohmuavat parhaat päältä omille myyntipöydilleen jo ennen varsinaista myyntiaikaa. Tällaiseen toimintaan Sepänaukion kirpputoria ei ole tarkoitettu eikä tämä kuulu perinteiseen kirpparihenkeen.

Kaupungin kanssa tehty sopimus edellyttää partiolaisilta valvontaa koko kirpputorin aukioloajan.

Partiolaisten tulee varmistaa myös myyntipaikkojen siisteys ja turvallisuus ennen myynnin alkamista. Näistä syistä annettuja aikoja tulee noudattaa.

On myös reilua ja tasapuolista, että kaikkia myyjiä koskevat samat säännöt. Jyväskylän Partiolaiset ry ei voi yksipuolisesti muuttaa sopimukseen kirjattuja sääntöjä ja ohjeistusta kesken kirpparikauden.

Otamme toki saadun palautteen huomioon seuraavan kesän kirpparitoimintaa suunniteltaessa ja pahoittelemme asiasta aiheutunutta mielipahaa. Asiassa sähköpostitse lähestyneille on annettu vastaus aukioloaikojen myöhentämisen syistä, vaikka Lea Leppänen kirjoituksessaan toisin väittääkin.

Toivomme, että uusien aukioloaikojen klo 10–15 (myyjät voivat tulla jo klo 9.30) myötä Sepänaukion kirpparille innostuvat tulemaan myös uudet asiakkaat – sekä myyjät että ostajat.

Toivotamme iloista kirpparimeininkiä ja aurinkoista kesää.

Aku Maukonen, puheenjohtaja

Jyväskylän Partiolaiset ry

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Maanpuolustuksen oltava uskottavaa

Maamme kuntataloudet yskivät nyt huolestuttavasti

Lyhyet

Lyhyet

Älä hanki lemmikkiä, jos et voi huolehtia siitä

Lyhyet

Lyhyet

Hoitajamitoitus etenee luvatusti

Kutsuntoja pitäisi kehittää tarkastelupisteeksi

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.