Seurakuntavaalit ovat tärkeät vaalit

On harmillista huomata, että moni äänioikeutettu jättää seurakuntavaaleissa äänestämättä. Vaaleissa kuitenkin päätetään paikkakunnan tärkeistä asioista. Vaalitulos vaikuttaa juuri sinun seurakuntasi kehittymiseen ja sitä myöten sinunkin tulevaisuuteesi.

Jarmo Jääskeläisen tavoin (Ksml 8.10.) katson, että kannattaa äänestää henkilöä, jolla ei ole liikoja rautoja tulessa. Vuorokaudessa on vain 24 tuntia, ihminen ei repeä moneksi.

Miksi emme äänestäisi mieluummin vain seurakunnan toimintaan sitoutuvia? Mielestäni tulisi äänestää sekä uusia, laaja-alaisia että vanhoja vain seurakunnan toimintaan sitoutuneita ehdokkaita.

Sopivasti vanhaa ja uutta sekoittaen tulee uudistusta, mutta ei liian radikaalia toimintaa. Kirkko ei ole pörssiyhtiö, jota ohjaa kvartaalitalous. Kirkko on tarkoitettu nuorille ja vanhoille.

Äänestäessä pitää ajatella ensiksi, kuka ehdokkaista olisi juuri minulle sopiva. Kuka hoitaa minulle tärkeitä asioita? Puolue tai puolueettomuus on sivuseikka. Pitää uskaltaa äänestää ennakkoluulottomasti.

Kirkon tulee olla kaikille avoin ja helposti lähestyttävä. Kaikkein tärkeintä on lähimmäisenrakkaus. Kirkon tulee olla syli ja lähimmäinen ihmiselle, jolta se puutuu.

Eija Viitanen

seurakuntavaaliehdokas, SDP-ryhmä

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Metsiä älköön hävitettäkö

Raskaussyrjintää on kunnissa yhä aivan liikaa

Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Miksi päättäjiä ei kiinnosta tieteellinen tieto metsistä?

Akkujen metallit kaupan

Kaupunkipyörät ovat osa ketterän kestävää liikkumista

Suomipop, pyörätuolit ja taksien kyydit

Valvonta on yhteistyötä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.