Siirretään isänpäivä syyskuuhun

Arvoisat Keski-Suomen naiskansanedustajat:

Äitienpäivän aikaan valkovuokot ja koivut ovat puhkeamassa hiirenkorville. Peipposen ja pajulinnun laulu täyttää keväisen metsän ja liput liehuvat. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Sellainen on äitienpäivän juhlatunnelma.

Kun isänpäivänä 9.11. nostin lippua salkoon, satoi ja sakea sumu täydensi pimeän kaamospäivän ankeuden. Koko päivänä auringosta ei näkynyt vilahdustakaan ja alakuloisena roikkui märkä lippu tangossa. Sellainen on isänpäivän tunnelma.

En ole vähääkään kateellinen äideille heidän valoisen ja iloisen juhlapäivänsä keväisestä ajankohdasta. He ovat sen ansainneet. Mutta sitä mietin, miksi isänpäivän pitää olla marraskuussa, kuoleman kuussa, viikkoa ennen tuomiosunnuntaita, synkimpänä kaamosaikana? Kauppiaatko sen ajankohdan ovat valinneet hiljaisia myyntiviikkoja piristääkseen?

Ruska-aika on pohjoisen luonnon loistava juhla-aika meille suomalaisille. Jos isänpäivä olisi syyskuun loppupuolella, mahdollisuudet mukavaan yhdessäoloon lasten ja koko perheen kanssa olisivat paljon paremmat kuin marraskuussa. Silloin voisi lähteä lasten kanssa kauniiseen syksyiseen metsään puolukka- tai sieniretkelle, voisi lähteä mökille saunomaan ja kalastelemaan tai tehdä retken mummolaan isovanhempia tapaamaan. Autossa olisivat vielä kesärenkaat eikä pimeä tulisi vielä kovin aikaisin illalla.

Teidät Keski-Suomen naiskansanedustajat on valittu tehtäviinne siksi, että Teillä on tavallista enemmän viisautta ja halua hoitaa yhteisiä asioita. Ja sen lisäksi on uskon, että Teillä on myös sydän paikallaan. Siksi rohkenen ehdottaa Teille, että perustaisitte "Isänpäiväkomitean". Puheenjohtajaksi ehdotan tulevan kotikaupunkini Jyväskylän valtuuston puheenjohtajaa Henna Virkkusta. Tehtäväksi antaisin Teille isänpäivän siirtämisen vuoden 2010 kalentereihin marraskuusta syyskuuhun.

Uskon varmasti, että Te suurten ja vaikeiden asioiden hoitajat helposti pystytte tekemään tuon pienen, mutta tärkeän muutoksen kalentereihin. Kiitokseksi siitä lähetän Teille kuvan oravasaarelaisista äitienpäiväkukista.

JAAKKO PALMU Jyväskylän maalaiskunta Oravasaari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

Julkiset palvelut tärkeitä

Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.