Sinfoniaa ja tanssia musiikkitalossa kaikille

Kuntavaaliteemaksi on pompannut myös musiikkitalo.

Musiikkitalon merkitys jyväskyläläiselle kulttuuri- ja taide-elämälle on huomattavasti laajempi kuin sinfoniakonsertit. Kaupungissa on puute korkeatasoisista saleista, joissa erilaiset tanssikoulut voivat esittää kevätnäytöksissään tanssinopetuksen tuloksia, kasvavien lasten ja nuorten balettia taikka sitten erilaista musiikkia.

Musiikkitalon ongelmana on rahoitus: paikkakin jo löytyy.

Siirtyessäni äskettäin opettajan työstäni eläkkeelle Alkio-opistolta läksiäisjuhlaksi sovittiin Jyväskylän sinfonian konsertti ”Huiluääniä”. Konsertin johti Ville Matvejeff ja Mikael Helasvuo huiluvirtuoosioi. Väliajan jälkeen kuulimme Felix Mendelssonin sinfonian nro 5 d-molli, opus 107, ”Uskonpuhdistus”, jonka sisältä löytyvät ”Jumala ompi linnamme” -variaatiot.

Oli juhlallista. Teatteritalon sali oli tupaten täynnä.

Sinfoniaa ja jopa tanssiakin mainitaan turhaan eliittitaiteeksi. Minusta ne kuuluvat ihan kaikille osana suomalaista kulttuuriperintöä.

Oppilaani ovat saattaneet kysyä esim. pukeutumisesta konserttiin mentäessä. Jammarit käyvät ihan hyvin, ei tarvitse erityisesti pukeutua, on ohjeeni. Lisäksi musiikin ja taiteen tuottajat kulkevat keskuudessamme pipo päässä marketeissa ja kadulla. He tekevät osaltaan Jyväskylää.

Soten siirtyessä maakunnalle tarvitsemme muunlaisia virikkeitä työpaikkojen luomiseksi. Myös kulttuuri, musiikki ja tanssi tuovat työpaikkoja. Ilman sinfoniaorkesteria ja kunnon teatteria sekä kolmannen sektorin erilaisia kulttuuriyhdistyksiä kaupunkimme ei olisi se Alvar Aallon monipuolisen kulttuurin kehto, millaisena sen toivoisi myös pysyvän.

Jyväskylän sinfonia tarvitsee nykymodernin akustiikan ja laitteiston esityssalin. Myös monipuoliset vierailut helpottuisivat.

Jyväskylä tarvitsee musiikkitalon.

Arja Sahlberg

kuntavaaliehdokas (kok.)

Jyväskylä, Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Muisti on herkkä häiriintymään

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Hoitajamitoitus-vääristelyä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.