Sisäinen kauneus tärkeintä

Tuntuuko sinusta, että kaikki muut ovat täydellisiä ja itse olet rumin ihminen maan päällä? Onko sinua haukuttu joskus rumaksi? Oletko itse arvostellut toisen ulkonäköä?

Mieti miten pahasti oikeasti satutat ihmistä, jos puhut hänestä pahaa hänen ulkonäkönsä perusteella. Jos mielestäsi ihminen ei ole kaunis ulkonaisesti, oletko koskaan miettinyt, miten kaunis hän voi sisäisesti olla. Mielestäni jokainen ihminen on kaunis omana itsenään, eikä ketään pitäisi arvostella heidän ulkonäkönsä perusteella.

Nykyään ihmisiä arvostellaan paljon sosiaalisessa mediassa. Mitä enemmän sinulla on meikkiä, sitä paremmalta näytät ja sitä enemmän saat positiivisia kommentteja. Televisio-ohjelmissa, mainoksissa ja internetissä näkee jatkuvasti kuvia hyvännäköisistä, hoikista, urheilullisista ja muodikkaasti pukeutuneista ihmisistä. Moni kuvittelee, että vain sellaisella ulkonäöllä voi menestyä ja saavuttaa jotain suurta elämässä. Mielestäni tämä ajatus on aivan väärä, koska jokainen on kaunis juuri sellaisena kuin on. Koko elämänilo häviää, jos koko ajan arvioi itseään ja toisia.

Ulkonäkö on syntymässä saatu ominaisuus ja vain yksi pieni osa ihmistä. Joten seuraavalla kerralla, kun arvostelet vaikkapa vain mielessäsi toisen ulkonäköä, mieti miltä itsestäsi tuntuisi olla arvostelun kohteena. Eikö olisikin kiinnostavampaa tutustua ihmiseen oikeasti ja saada tietää miten ihana ihminen ulkokuoren alla piilee.

Oona Ojala

Mankolan koulu 8E

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Etusijalle lapset ja nuoret

Lukijan kuva

Lukijan kuva

Honkonen ja keskusta ovat unohtaneet suomalaiset

Opiskeluhuollon kysyntä kasvaa

Wallinheimon kirstu on pohjaton

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.