Sodan kovinta johtajuutta edellytetään aliupseereilta

Kovimmassa johtajan tehtävässä sodassa on jääkäriryhmän johtaja. Hänellä on eniten suoranaisia alaisia, jotka kaikki ovat välittömässä kuolemanvaarassa, kuten johtaja itsekin.

Ryhmyri on alaistensa sekä ryhmän tehtävät ja aseet parhaiten hallitseva “esitaistelija”. Hänen pitää myös oivaltaa joukkueensa taisteluidea. Siviilissä vastaava henkilö on työnjohtaja, pomo, työmaan “kymppi”.

Kovimpia paikkoja ryhmänjohtajalla on esimerkiksi ryhmän hyökkäys, jossa miehiä on vaikea saada liikkeelle. Tällöin esitaistelija omalla esimerkillään käynnistää tulen ja liikkeen. Asetelma on sama kuin Tuntemattoman sotilaan tulikastetaistelussa kirjan alussa.

Ryhmänjohtaja on ryhmässään “yksi meistä”, tarvittaessa hän pitää ryhmänsä puolia ja etuja. Välittömässä johtamisessa ryhmyrillä on oltava hieman näyttelijän taitoja korostaakseen joitakin asioita.

Hänen on tunnettava sopivasti pelon ja rohkeuden psykologiaa sekä keinoja pelon voittamiseksi. Hänen on oltava tarvittaessa kova mutta myös veljellisen tai isällisen huolehtiva. Varjelkoon, jos ryhmän saa johtoonsa narsisti tai joku muu luonnevikainen.

Ryhmänjohtaja on yleensä peruskoulun ja ammattikoulun käynyt alikersantti, jolla voi sattumanvaraisesti olla johtamistaitoja, esimerkiksi partioharrastuksesta. Aliupseerikoulu on useimmalla ensimmäinen paikka, jossa kuullaan johtamistaidosta.

Surullista on ollut havaita, kuinka teemaa on opetettu ja annettu väärä numero todistukseen. Silmittömällä vauhdilla luetaan oppikirjojen puolitieteellisiä tekstejä ja syväjohtamisen opetuskalvoja.

Parhaat ylioppilas-ulkolukijat saavat kokeista kiitettävät ja todistukseen loistavan johtajan maineen. Todellisuudessa tämä ryhmän esitaistelija on täysi tumpelo ja junailutaidoton nysverö. Ylioppilaana hänet tietysti lähetetään RUK:uun.

Mies, joka saa ulkolukukokeista tyydyttävän, saa saman myös todistukseen. Hän on todellisuudessa näppärä junailija, joka saa kaverit tekemään. Hän osaa junailla myös oppilaskunnan tehtävissä erilaisissa harrastuspiireissä.

Kouluttamistaidot ovat aliupseeritasolla johtamistaitojen kanssa miltei sama asia. Tämä oppilaamme on rivin edessä reipas, johdonmukainen ja selväsanainen. Asekäsittelyssä hän hallitsee ryhmän kaikki taisteluvälineet. Cooperissakin menee 3 000m.

Tosiasiassa nämä kaikki piirteet ovat ryhmyrin, käytännön johtajan, oleellista johtamistaitoa. Mutta, mutta: Kun johtamistaidon numero annetaan muodikkaimpien johtamistaidon kirjojen ja sivistyssanojen ulkoaosaamisen perusteella – arvosana on siis välttävä.

Joskus nuorempana johtamisoppien kouluttajana pyrin olemaan opetuksessa ja arvostelussa oikeudenmukainen. Johtamistaidon numero koostui kahdesta pääosiosta; johtamistieto ja johtamiskyky.

Johtamistieto luettiin ja tentittiin ja sen painoarvo oli 25%. Vastaavasti johtamiskyvyn, käytännön johtamistaidon, painoarvo oli 75%. Tämä sisälsi tietysti taistelukoulutuksen johtamistaidon, kouluttamistaidon, sulkeisharjoitusten pitämisen, oppilasjohtajatehtävät, oppilaskunta- ym junailut.

Kouluttajille tämä oli vaativaa ja pärstäkertoimen hiipiminen mukaan arvosteluun oli vaarana. Niin henkilökunta kuin oppilaatkin pitivät tätä menetelmää hyvänä.

Yleensä varusmiesjohtajien eliittiä ovat kersantiksi ylennetyt. Heitä on saapumiserässään vähän. Heidän johtamistaitonsa on tavallisesti osoitettu käytännössä. Monesti varusmieskersantti ohittaa johtamistaidoissaan suuren joukon upseerikokelaita.

Ryhmänjohtajalla johtaminen on arkikäytäntöä, ei amerikkalaisperäisiä konsulttioppeja.

Toivon, että taannoiset havaintoni aliupseerien johtamistaidon koulutuksesta eivät nykyään pidä paikkaansa.

Kalevi Reiman

everstiluutnantti (evp)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Henkilöittäminen on ovela ja suosittu sumutuskeino

Kaksi merkittävää ratsastajaa ja valkoiset hevoset

Otsonikato ei ollut mitään turhaa pelottelua

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Teiden suolaus on lopetettava

Sote-menojen kasvua ei torppaa mikään hallintomalli

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.