Sosiaalihuollon palvelu paremmaksi

Onko pienten kuntien sosiaalihuollossa omat säädökset? Tuntuu että kaikki etuudet, joihin on oikeutettu, pitää kaivaa kiven alta, ja silti virkailijat käyttäytyvät kuin joutuisivat maksamaan tuet omasta pussistaan. Jos joka ikistä asiaa ei itse selvitä, ei mitään tapahdu. Lisäksi yritetään jopa huijata ja pimittää mahdollisia etuja tai ainakin vaikeuttaa niiden saantia niin paljon, että moni varmasti jättää leikin kesken.

Kummasti riittää rahaa näille laitapuolen kulkijoille. On annettu rahaa perjantaina monta sataa ja maanantaina, kun kaikki on juotu, saadaan lisää. Mutta kun tavallinen talliainen joutuu nöyrtymään ahdingossaan ja mennä lakki kourassa hakemaan apua sosiaalitoimistosta, saa vain voivottelua ja kehotuksen mennä kirkon avustusta pyytämään.

Monesti mietin, minkä takia sitä edes vaivautuu olemaan kunnon kansalainen ja maksaa veronsa kuuliaisesti, kun siitä ei ole apua hädässä. Minä haluan kuitenkin voida kunnioittaa itseäni ja maksan edelleen, vaikka olen kuullut paljon tapauksia sosiaalihuollon käytöksestä ja nuorena sairastettuani syövän, jouduin myös itse kokemaan sen, miten autetaan suomalaista veroa maksavaa kansalaista hädässä.

SUVI KORHONEN Kinnula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Pienet kunnat ahdingossa

Joogit vastasaunan lauteille

Lyhyet

Lyhyet

Kuka lopulta kerää rahat vappusatasiin?

Haasteina oppilasmäärä ja kiinteistön soveltuvuus

Tulevaisuus vaatii tekoja

Lukijan kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.