Sosiaaliturvamme on tarkkailuluokalla

Maan hallitus puuhastelee nöyränä EU:n huomautusten ja varoitustekstien kanssa. Hallintarekisteri, raskaan liikenteen kabotaasimääräykset ym. saavat suorastaan eeppiset mitat huomioarvossa, kun Suomea laitetaan kuntoon ja noudatetaan EU:n huomautuksia.

Yksi vakava huomautus ja jopa toimenpiteisiin edennyt asia ei tunnu maan hallitusta kiinnostavan. Suomi on joutunut Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta järjestön tarkkailulistalle. Sosiaaliturvaetuuksien vähimmäistaso ei ole riittävä.

Siinä missä Euroopan neuvoston komitea huomauttaa Suomea mm. toimeentulotuen, sairauspäivärahan ja työmarkkinatuen riittämättömyydestä, maan hallitus pyrkii koko ajan heikentämään näitä etuuksia. Työttömien syyllistäminen ja köyhien etuuksien leikkaaminen tuntuukin olevan hallitukselle tärkeämpää kuin EU:n puuttumisiin vastaaminen.

Miten hallitus on vastannut EU:lle säännöllisissä raporteissaan, jotka EU on asettanut velvoitteeksi sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta. Vai onko vastattu ollenkaan, saati ryhdytty toimenpiteisiin? Suomi markkinoi itseään satavuotiaaksi hyvinvointivaltioksi, mutta näyttää siltä, ettei Suomi ole ihan kaikille enää hyvinvointivaltio.

Jukka Hämäläinen

kaupunginvaltuutettu (sd.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.