Sote pitäisi nähdä mahdollisuutena

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen etenee. Tämä on mahdollisuus ja tilaisuus kehittää ja viedä eteenpäin niin sosiaali- kuin terveydenhuoltoa.

Sosiaalialan kehittämisen toimijoiksi, kehittäjiksi ja johtajiksi tarvitaan erityisesti myös sosiaalialan koulutettuja ammattilaisia, vain siten pystytään turvaamaan alan osaaminen sosiaalisen näkökulmasta. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista 45% on sosiaalialan toimijoita.

Sosiaali- ja terveyshuollon uudistuva palvelurakenne ja toimintakulttuuri tulee rakentaa tasapuolisesti sosiaalihuollon ja terveydenhuollon näkökulmasta yhteistyössä yli sektorirajojen. Moniammatillisuuden tulee näkyä kehittäjien taustoissa.

Tavoitteena on palvella kansalaisia joustavasti, mihin myös tuleva sosiaalihuoltolaki tähtää. Tarpeenmukaisten peruspalvelujen tulee olla tarjolla asiakkaille joustavasti ja niin, että päällekkäinen toiminta jää pois.

Me Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ry:n toimijat odotamme mielenkiinnolla, että saamme osallistua yhteiseen kehittämiseen niin sosiaalialan ammattilaisina ja henkilöstöedustajina kuin myös kansalaisinakin.

Roger Nordman

pääluottamusmies

Helsinki

Maritta Harju

pääluottamusmies

Kotka

Tuija Kivioja

pääluottamusmies

Vaasa

Raimo Nieminen

pääluottamusmies

Tampere

Heljä Siitari

pääluottamusmies

Jyväskylä

Seija Hiltunen

varapääluottamusmies

Lapin sairaanhoitopiiri

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.