Stalin talvisodan syypää

Kun lukee Unto Tikkasen tekstiä 2.7., jonka otsikko on kerrassaan mahtava, niin jää miettimään onko kyseinen henkilö ollenkaan suomalainen? Niin paatoksellista itänaapurin tekojen ymmärtämistä ja puhtaaksi pesemistä menneestä tämän teksti on. Suomen omasta turvallisuudesta, oikeuksista ja kansallisista eduista (menneistä ja nykyisistä) Tikkanen vähät välittää.

Mihin mahtoi unohtua Stalinin ja Hitlerin kädenpuristus syksyllä 1939? Silloinhan nämä maailmanhistorian verisimmät - Mao vielä kuuluu joukkoon - yksinvaltiaat jakoivat sulassa sovussa Euroopan ja Komintern oli perustettu koko maailman bolshevisoimiseksi.

Talvisota ei ollut vähimmässäkään määrin suomalaisten syytä. Kyllä se oli Stalin, jonka tavoitteena oli vallata Pohjola aina Atlantille saakka. Hyökkäysnuolet kartoilla sen osoittavat. Ampuiko Suomi nk. Mainilan laukaukset?

Tikkasen mielestä varmaankin.

Mihin tarkoitukseen oli perustettu Terijoen hallitus? Selitäpä se arvon kirjoittaja.

Suomalaisia asui Kannaksella. Heillä oli siellä kodit ja konnut. Ei niitä ollut syytä luovuttaa kolmimiljoonaisen Leningradin turvaksi. Kuka sitä uhkasi? Stalin ja Hitlerhän olivat ylimmät ystävykset. Verisiteet oli solmittu ruumiskasojen yli. Kannaksella pienimmänkin salotöllin arvo oli tuhatkertainen Leninin kaupungin suurimpaan kivitaloon verraten. Tuo matala maja ei ollut kaupan!

Jollei natsi-Saksa olisi hyökännyt Neuvostoliittoon 1941, olisi puna-armeija hyökännyt länteen myöhemmin. Suunnitelmat ja osin joukkojen keskitykset oli tehtynä. Talvisodan jälkeistä sotaa ei maamme olisi voinut välttää. Kyse oli vain siitä, kummalle puolelle asetutaan. Silloisessa maailmanpoliittisessa tilanteessa puolenvalinta oli selvä ja se oli neuvostojohdon omaa syytä. Talvisota syistä ensimmäinen.

Kyllä itänaapuri on historian saatossa osannut aina itse puolensa pitää, joten suomalaisten on turha koittaa liian hyvin ymmärtää tai ainakaan puolustella sen oikeudettomia ja moraalittomia tekoja. Ei tänäkään päivänä!

PERTTI RAMPANEN Mänttä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.