Steinerkoulussa voi opiskella saksaa jo alaluokilla

Keskisuomalaisessa 22.2. julkaistussa uutisartikkelissa kuvattiin Jyväskylän koulujen kieliohjelmia. Jyväskylässä on vielä yksi koulu, jossa voi opiskella – ja opiskellaan saksaa jo alaluokilta asti.

Jyväskylän steinerkoulussa on poikkeuksellisen laaja kieliohjelma, kuten kaikissa steinerkouluissa Suomessa. Ensimmäiseltä luokalta alkavat A1 kielenä englanti ja A2 kielenä saksa.

Käytännössä koko ikäluokka opiskelee kumpaakin kieltä heti alusta alkaen. Ruotsi alkaa B1 kielenä kuudennella luokalla. Ranskan voi valita B2 kieleksi yläkoulussa. Lukiovaiheessa on mahdollisuus opiskella B3 kielinä espanjaa, ranskaa, venäjää tai italiaa.

Ylioppilaskirjoituksissa osa opiskelijoista kirjoittaa englannin ja saksan lisäksi myös ruotsin pitkänä kielenä.

Jyväskylän steinerkoulu on ollut mukana Opetushallituksen TOKI-ja Kielitivoli-hankkeissa, jotka ovat osaltaan elävöittäneet kielten opiskelua.

Kielten opiskelussa on tärkeää, että oppimaansa voi harjoitella myös oikeissa käytännön tilanteissa. Lukiossa jokainen luokka tekee ainakin yhden matkan, jossa muiden tavoitteiden lisäksi käytetään vierasta kieltä aktiivisesti.

Koemme, että vieraiden kielten opetus ja sen aktiivinen harjoittelu on lapsillemme yhä tärkeämpää tässä maailmassa.

Vain puhumalla yhteistä kieltä voimme kommunikoida toisten kanssa - ja ylittää maa ja kultturirajoja, vaihtaa ajatuksia ja oppia toisiltamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.