Stubb, kokoomuksen suojelusenkeli?

Kuten odotetusti, Alexander Stubb oli ehdoton ääniharava juuri käydyissä EU-vaaleissa. Olettaisin, että moni varmasti äänesti näkyvän julkisuuden takia, mutta myös vaikuttavan ulkopoliittisen osaamisensa takia.

Kansa selvästi tahtoo Stubbin Euroopan parlamenttiin, mutta tahtooko Stubb itse? Stubb aloitti kokoomuksen puheenjohtajakampanjansa ja omien sanojensa mukaan halu ja tahto on kova.

Stubbin voitto puheenjohtajakisassa tarkoittaisi sitä, että hänen tilalleen Euroopan parlamenttiin nousisi varasijalle jäänyt Petri Sarvamaa, joka suhteessa Stubbiin ei ”nauti” riittävästi kansan suosiota. Itseäni ainakin harmittaa jokaisen vapaaehtoisen ”vaaliaktiivin” puolesta, jotka säästä riippumatta jalkautuivat Stubbin puolesta kampanjoimaan.

Itse näen asian niin, että kaikki tuo kova työ menee hukkaan ja todellisuudessa 148 101 äänellä ainoastaan turvattiin kokoomuksen kolme paikkaa Euroopan parlamentissa. Kenttäväelle tuntuu olevan ihan sama, taputetaan silti.

Stubb itse on kirjoittanut, että monelle politiikka näyttäytyy pelaamisena ja junttaamisena ja että se ei ole hänen tapansa. Jos tämmöinen ei ole pelaamista (puolueen piikkiin), niin mitä sitten?

Joona Venäläinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.