Stubb: viimeinen ulkoministeri

Valtavan kohun saattelemana Suomi vaihtoi ulkoministerinsä. Tuohon kohuun hukkui miljoona kertaa tärkeämpi keskustelu Suomen paikasta maailmankartalla.

Stubbista tulee Suomen viimeinen ulkoministeri. Suomi aikoo hyväksyä EU:n perustuslain, Lissabonin sopimuksen tänä keväänä ilman mitään kansalaiskeskustelua tai kansanäänestystä. Katainen sanoi jo 18.3., että Suomi liittyy Natoon seuraavalla vaalikaudella.

Kun laittoman EU-Suomen poliittisen keskustelun ydin ja painopiste on ollut ulkoministerin tekstiviesteissä, ei voi todeta muuta, kuin että olemme hävinnet jo kaiken. Suomen umpikuja on täydellinen. Suomen ulkopolitiikka tehdään pian Brysselissä. Lissabonin sopimuksen jälkeen muutetaan Suomen perustuslakia, jota on jo moneen kertaan tehty vastoin perustuslain säätämisjärjestystä.

Lissabonin sopimuksen jälkeen menetämme presidentin ja ulkoministerin. EU:n perustuslaki menee kaikilta osien omien lakiemme yläpuolelle. Natoon kytketty EU-puolustus kolminkertaistaa puolustusbudjetin.

Ja mitä se Nato on?

Se on presidentti Bushin ikioma öljyarmeija, joka varmistaa öljyn saannin Lähi-idästä Aasian rajoille saakka ulottuvana kriisivyöhykkeenä. Natolle alistettavat Suomen joukot siirtyisivät Lissabonin sopimuksen jälkeen ilman mitään kansallisia varaumia Naton kenraalien komentoon. Natoa kiinnostaa vain maailman öljyalueet ja Venäjän saartaminen. Nato jäsenyyttä vastustaa yli puolet suomalaisista. Natoa kannattaa vain 20 prosenttia suomalaisista.

Lissabonin sopimus lopettaa Suomen puolueettomuuspolitiikan. EU:n liittymissopimuksen hinta on siis Suomen osalta kuolemanvakava. Lissabonin sopimusta ei pidä missään eikä koskaan hyväksyä ! Suomen geopoliittinen asema vahvan Venäjän ja pienen elinvoimaisen Ruotsin välissä on itsenäisyys. Kansalaisten käsiin on jätetty Musta Pekka.

SINIKKA TYYNELÄ Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Osaamista Alvan johtoon

En ole kuullut leikkausten keskittämisestä mitään uutta

Lyhyet

Lyhyet

Osuuspankin fuusio oli torjuttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Suomen uusin ja rumin?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.