Sudetkin uhkaavat kansallista turvallisuuttamme

Kansanedustaja Ilkka Kanerva kiirehti taannoin sisäisen turvallisuuden päivitystä Ylen aamu-uutisissa. Maaseudun turvallisuuden osalta on pulmallista, että susikanta vain kasvaa ainakin Lounais-Suomessa (Aamulehti 20.8.).

Köyliössä susimäärä on kasvanut niin suureksi, että lapset joudutaan ehkä jälleen kuljettamaan takseilla kouluun ja elämä muutoinkin häiriintyy susien vuoksi.

Susia oli runsaasti myös 1800-luvulla, jolloin edesmenneen dosentti Antti Lappalaisen tutkimuksen mukaan niistä oli todellista vaaraa ihmisille ja kotieläimille.

Maassa oli kuitenkin silloin osaava hallitus, joka hääti sudet autuaimmille metsästysmaille. Homma hoidettiin niin hyvin, että 1900-luvulla ei enää ollut susihaittoja.

Historiasta on syytä oppia niin, että 1800-luvun pulmat eivät toistu. Nykyisin hallituksen resurssit on sidottu turva- ja talousasioiden johtamiseen eikä susista aiheutavalle ongelmalle ole aikaa.

Hallitus voisikin delegoida susiasiat metsästäjäin liitolle, jolla on asiantuntemusta tasapainottaa uhkat ja turvallisuus.

Esko Järvenpää

Jämsä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vaihtoehtobudjetit näyttävät puolueiden todelliset kasvot

Yritysvastuulaki ihmis- oikeuksia turvaamaan

Lyhyet

Jyväskylän talous porskuttaa

Nuoret miehet on nyt saatava osaksi yhteiskuntaamme

Keskustan oma vika

Ei pidä hätiköidä eikä hupuloida

Ei syyllistetä synnyttämään

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.