Suojatie Blomstedtin hallin eteen

Lutakon läpäisevä pääväylä, Schaumannin puistotie, on Jyväskylän vilkkaimmin liikennöityjä katuja.

Aamu- ja iltapäiväruuhkien aikaan autoja ajaa helminauhana. Katu on rakennettu niin leveäksi, että ilman suojateitä puistotien ylittäminen ruuhka-aikana on mahdotonta.

Schaumannin puistotien suojateiden sijoittelussa on onnistuttu varsin hyvin. Vain ratkaisevan tärkeältä kohden, Vaneritorin sisäänkäynnin ja Blomstedin hallina tunnetun kauppakeskuksen välistä suojatie puuttuu. Epäkohta pitää korjata heti.

Vaneritorin taloissa asuu satoja perheitä, jotka käyttävät kauppakeskuksen palveluja päivittäin. Vaneritorin kautta oikaistaan myös usein Jyväsjärven rantaraitille.

Nyt ihmiset joutuvat ylittämään leveän pääväylän turvattomasti juosten. Jos kaupoille haluaa päästä suojatietä pitkin, matkaa tulee toista sataa metriä lisää.

Kiertäminen painavien ostosten kanssa on turhauttavaa.

Lutakossa asuu paljon ikäihmisiä, jotka tarvitsevat liikkumiseensa apuvälineitä. Heille kiertomatka on kohtuuton. Blomstedtin hallin vieressä sijaitsee myös vanhusten palvelutalo ja Vaneritorilta kuljetaan ammattikorkean oppilaitoksille. Päivän aikana vaarallinen tienkohta ylitetään jopa satoja kertoja.

Korotettu suojatie antaisi parhaiten turvaa liikkujille. Lisäksi suojatien rakentaminen parantaisi myös yritysten asemaa, sillä palvelut ovat helpommin käytettävissä, kun ostosreissu on turvallinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.