Suojelevaa rakkautta

Keskisuomalaisen artikkelissa "Raamattu ei kehota vastustamaan homoja" (27.10.) toimittaja Heljä Roikonen mainitsee eksegetiikan professori Martti Nissisen ehdotuksen ottaa homokeskustelun ohjeeksi Paavalin periaate "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi".

Myös muussa yhteydessä homokeskustelussa on vedottu Jumalan rakkauteen ja lähimmäisen rakkauteen. Nämä ovat kyllä raamatullisia periaatteita, mutta mitä tämä rakkaus käytännössä tarkoittaa?

Onko lähimmäisen rakkaus sitä, että kun näet sokean ystäväsi kävelevän rotkon partaalla, siunaat häntä ja sanot "anna mennä vaan"?

Vai onko se kenties sitä, että nähdessäsi lapsen leikkivän tulitikuilla pellon laidalla ajattelet: "Anna palaa! Lapsen pitää saada toteuttaa itseään ja mielitekojaan"?

Minun käsittääkseni Jumalan rakkaus on ennen kaikkea suojelevaa ja elämää kunnioittavaa. Kun Jumala kieltää meiltä jotain, Hän tahtoo suojella meitä vaaroilta ja satuttamasta itseämme tai toisia.

Terveeseen rakkauteen kuuluvat mielestäni rajat. Jumala on elämän puolella. Siksi hän ei voi siunata oman tahtonsa vastaisia asioita. Kaiken salliva rakkaus on mielestäni pohjaa vailla.

TUOMO HEINILÄ Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Rinteen pikavippibudjetti kurittaa ahkeraa keskiluokkaa

Hyvinvoivat vanhemmat ovat hyvinvoivien lapsien voimavara

Tuntuu hyvältä, kun voi parantaa ihmisten arkea

Oikeaa isänmaallisuutta globaalissa maailmassa

Lyhyet

Lyhyet

Kesätyöseteli kaikille päättöluokkalaisille!

Ennätyksiä ilman lapinlisää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.