Suomalainen keihäslukio sopisi luontevasti Pihtiputaalle

Keskisuomalainen uutisoi ansiokkaasti Pihtiputaan lukion keihäslinjan perustamisesta ja maailmanmestari Kimmo Kinnusen kutsumisesta keihäsvalmennuksen vastuuvalmentajaksi. Lukion toiminta alkaa jo tämän vuoden elokuussa.

Näin Keihäskarnevaalien yhteydessä toimiva lajileiri Keihäskoulu saisi arvoisensa luontevan jatkon suomalaisen menestyslajin tulevaisuuden kehittäjänä. Tätä kunniakasta tavoitetta kannattaa kaikin tavoin tukea ja edistää niin täällä Pihtiputaalla, Keski-Suomessa kuin valtakunnallisestikin.

Alkusysäyksen asialle antoi perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Marko Tiainen, urheilumiehiä hänkin, esittäessään ko.hanketta valtuustoaloitteessaan. Tehokas lukion rehtori Pentti Räisänen pisti hihat heilumaan ja kohta Kimmo Kinnunen oli saatu varmistettua vastuuvalmentajaksi keihäslinjan kouluttajaksi.

Ajankohta juuri nyt on kypsä ja otollinen. Pihtiputaan hyvämaineinen lukio saisi sporttisen lisälinjan suomalaisen keihäsmenestyksen mahdollistamiseen. Olen varma, tuntiessani lähes kaikki Suomen keihäsmestarit valmentajineen, ovat tästä Pihtiputaan hankkeesta enemmän kuin vilpittömän iloisia! Pihtiputaan Keihäslukioon voi jokainen keihään valmentaja ja kouluttaja lähettää suojattinsa opiskelemaan valkolakkia ja samalla varmistaa omassa lajissaan kehittymisen Kimmo Kinnusen johdolla.

Pihtiputaan keskeinen sijainti on suuri etu opiskelijoille. Kosketus huippu-urheiluun säilyisi jo toimivan lentopallolinjan oppilaiden kanssa.

Kunta avustaa asuntojen löytämisessä läheltä lukiota. Kotimatkat olisivat pituudeltaan kohtuullisia; ei tarvitse matkustaa koko halki Suomen.

Suuri osaamisen tuki on Jyväskylässä, jossa KIHU on vuosikymmeniä tehnyt ansiokasta kehitystyötä keihäänheiton hyväksi Jukka Viitasalon johdolla ja idearikkaalla osaamisella. Tätä työtä jatketaan nyt keihään tosiystävän Riku Vallealan kirkkaalla aivotyöllä.

SUL:n ja mikseipä vaikka JKU:n valmennusapu olisi reilun tunnin matkan päässä. Lisäksi uskon, että lähes kaikki entiset mestariheittäjät ja valmentajat vierailisivat vuorollaan mielellään Pihtiputaan lukiossa Kimmon kutsumana. Suomen yleisurheilun ykköslajilla, keihäänheitolla, on ystäviä ja tukijoita ympäri Suomea.

Nyt tarvitaan pikaisia ja päättäväisiä toimenpiteitä. Olen varma, että Pihtiputaan kunta, rehtori Räisänen, Keihäskouluun rehtori Matti Närhi ja tulisieluinen mutta syvästi lajilleen vihkiytynyt Kimmo Kinnunen kutsuvat muita tarvittavia tahoja mukaan.

Uskon vakaasti, että elokuun puolivälissä Pihtiputaan lukion historiassa käännetään uusi ja mielenkiintoinen sivu. Tuskinpa keihäspatsaaseen hakattu Keihäskarnevaalien perustaja, maailmanennätysmies ja olympiahopemitalisti, nykyinen liikuntaneuvos Jorma Kinnunenkaan panisi pahakseen poikansa uudesta elämänhaasteesta. Liisakin voisi liikuttua.

Pihtiputaan lukion keihäslinja on saanut erittäin hyvän ja tulisen alkuvauhdin, lentorata näyttää hyvältä - ja suomalainen keihäs lentää – pitkälle!

Alpo-Petteri Kokkonen

Pihtipudas

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.