Suomalainen kulttuuri hieman tylyä

Suomalaisia on yleensä ottaen pidetty tylynä ja hiljaisena kansana. Itse kuitenkin ainakin toivoisin asian olevan toisin. Muualla maailmassa tuntemattomat ihmiset saatavat tulla kyselemään kuulumisia ja toivottaa hyvää päivää tai edes hymyillä ystävällisesti kävellessään ohi.

Mutta kuinka monesti olet itse törmännyt suomalaiseen, joka tekee näin? Luulisin, että voit laskea kerrat yhden käden sormilla. Entäpä kuinka monesti olet saanut poskipusun tutultasi tavatessanne pitkästä aikaa? Nämäkin kerrat ovat varmasti aika vähissä.

Itse törmäsin vähän aikaa sitten bussissa erääseen naiseen, joka kysyi, oliko minulla ollut mukava päivä koulussa. Hämmennyin tästä ensin hieman, mutta vastasin kuitenkin päiväni menneen ihan hyvin. Tämä kyseinen nainen sai minut hymyilemään lähes koko loppupäivän, vain tämän yhden pienen kysymyksen tähden.

Myös sinä voit olla kuten tämä mukava nainen ja tehdä jonkun päivästä hieman paremman, esimerkiksi hymyilemällä vastaantulijalle tai menemällä juttelemaan yksinäiselle. Hän saattaa pian jatkaa mallillasi hymyilyä muille vastaantulijoille ja saada useammat ihmiset iloisemmiksi. Joten eiköhän lopeteta mytristely ja tehdä suomalaisista sosiaalisempana pidetty kansa.

Jenni Roivas

Kilpisen koulu 8lk

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.